avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eliberare carte de munca pt 24h
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eliberare carte de munca pt 24h

Buna ziua, doresc sa particip la un concurs in cadrul Primariei locale pt ocupare unui post, una din conditi este prezentarea cartii de munca in original pt participare, cei de la societatea unde lucrez acuma si care au in posesia lor cartea mea de munca, imi spun ca nu pot sa primesc cartea de munca numai dupa lichidare s.a.m.d. Eu nu doresc sa renunt la jobul actual pana nu sunt sigur ca voi fi angajat, dar doresc sa particip la concurs, ce este de facut, exista ceva lege care obliga eliberarea carti de munca pe termen scurt pentru cazuri asemanatoare. Am inteles ca sunt si banci care cer acelasi lucru, adica carte de munca in original, pt a face ei copie.
Cel mai recent răspuns: diana_peda79 , utilizator 23:20, 11 Mai 2008
Nu este adevarat cartea de munca ti se poate da. Fa o cerere in acest sens la compatrimentul Resurse umane.
Fiind un act personal, cartea de munca se poate elibera la solicitarea titularului. Oricand, cu titlu de imprumut pentru 24 pana la 48 de ore, doar pe baza unei simple cereri.
Pai problema mea este chiar aici, ca un prieten care lucreaza acolo mia spus asta, eu i-am explixcat ce mia-u spus la primarie si a spus ca nu a auzit de asa ceva, va multumesc de sfat.
Dar aceasta societate are sediul pe Luna cumva?? Dupa ce reguli functioneaza??:-/
cyrus234i a scris:

Pai problema mea este chiar aici, ca un prieten care lucreaza acolo mia spus asta, eu i-am explixcat ce mia-u spus la primarie si a spus ca nu a auzit de asa ceva, va multumesc de sfat.

De obicei , la institutiile publice in cazul organizarii unui concurs pentru angajare se duc copii de pe carnetul de munca.
Incercati sa luati o copie de pe carnetul de munca al dvs si pe care sa scrie conform cu original cei de la societatea unde lucrati in prezent.

Alte discuții în legătură

Este legal? ioanaviviana ioanaviviana :( Buna ziua, Sunt inspector resurse umane, am absolvit cursul in urma cu 2 luni.Lucrez la un srl, aceasta societate are ca obiecte de activitate ... (vezi toată discuția)
Demisie ionutvd ionutvd In urma cu aproximativ 2 luni mi-am dat demisia de la firma la care lucram. Am redactat demisia, am semnat-o, i-am inmanat-o managerului si el mi-a zis ca in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca, vesnica problema bizarre bizarre Buna ziua! Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul ... (vezi toată discuția)