Buna ziua!
Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul loc de munca.
Am depus o plangere online la ITM prin intermediul site-ului lor, acum astept raspunsul.
Mai exista si alta metoda de a-i constrange pe cei de la firma sa-mi inmaneze cartea de munca? (inafara de judecata)
Decat prin bunavointa lor......#-o
In cazul in care cartea de munca nu v-a fost intocmita la fostul loc de munca, dovada vechimii in munca se face prin adeverinta de vechime eliberata de catre fostul angajator si vizata de catre ITM.
O cerere scrisa ai depus? Daca da - si totusi nu a avut efectul scontat, atunci nu iti ramane ca varianta legala decat sa insisti la ITM, unde cu cat esti mai insistent (mailuri, telefoane, eventual si o vizita in ultima instanta) cu atat mai repede primesti un raspuns - altfel ... la cate sesizari primesc zilnic, ai de asteptat mult si bine.
multumesc pentru reply-uri!
Daca nu se solutioneaza problema, si recurg la o actionare in judecata,am nevoie neaparat de un avocat pentru un caz ca acesta? am sanse si la despagubiri materiale? daca da, ce motive sa invoc?
Cartile de munca se tin, de regula, la ITM.. deci nu trebuie sa ti-o dea angajatorul, trebuie sa mergi personal la ITM cu buletinul si sa o ridici de-acolo.