avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca, vesnica problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca, vesnica problema

Buna ziua!
Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul loc de munca.
Am depus o plangere online la ITM prin intermediul site-ului lor, acum astept raspunsul.
Mai exista si alta metoda de a-i constrange pe cei de la firma sa-mi inmaneze cartea de munca? (inafara de judecata)

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 6 Octombrie 2008
Decat prin bunavointa lor......#-o
In cazul in care cartea de munca nu v-a fost intocmita la fostul loc de munca, dovada vechimii in munca se face prin adeverinta de vechime eliberata de catre fostul angajator si vizata de catre ITM.
O cerere scrisa ai depus? Daca da - si totusi nu a avut efectul scontat, atunci nu iti ramane ca varianta legala decat sa insisti la ITM, unde cu cat esti mai insistent (mailuri, telefoane, eventual si o vizita in ultima instanta) cu atat mai repede primesti un raspuns - altfel ... la cate sesizari primesc zilnic, ai de asteptat mult si bine.
multumesc pentru reply-uri!
Daca nu se solutioneaza problema, si recurg la o actionare in judecata,am nevoie neaparat de un avocat pentru un caz ca acesta? am sanse si la despagubiri materiale? daca da, ce motive sa invoc?
Cartile de munca se tin, de regula, la ITM.. deci nu trebuie sa ti-o dea angajatorul, trebuie sa mergi personal la ITM cu buletinul si sa o ridici de-acolo.
lory10 a scris:

............ deci nu trebuie sa ti-o dea angajatorul, trebuie sa mergi personal la ITM cu buletinul si sa o ridici de-acolo.

#-o chiar asa? ....... inseamna ca nu cunosti procedura de ridicare a cartii de munca de la ITM ....... :-/

Alte discuții în legătură

Cum se poate ridica de la itm cartea de munca ? contabila de la firma unde am lucrat pana in 31.12.2010 nu a reusit inca.... medeea2007 medeea2007 Buna ziua, La data de 30.12.2010 am plecat de la ultimul loc de munca. Nici pana in prezent, octombrie 2011 nu am intrat in posesia cartii de munca (CM), ce a ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare carte de munca. ContSters266112 ContSters266112 Buna ziua, Mi se refuza eliberarea cartii de munca, desi nu mai sunt angajat din ianuarie 2011 al respectivei firme. D-na de la resurse umane sustine ca a ... (vezi toată discuția)
Carte de munca la itm ContSters257414 ContSters257414 - angajat 2006, functie de baza, la un angajator, carte munca depusa la itm, inceteaza cim 2010, nu se ridica de la itm cartea de munca; - acelasi angajat ... (vezi toată discuția)