avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca, vesnica problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca, vesnica problema

Buna ziua!
Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul loc de munca.
Am depus o plangere online la ITM prin intermediul site-ului lor, acum astept raspunsul.
Mai exista si alta metoda de a-i constrange pe cei de la firma sa-mi inmaneze cartea de munca? (inafara de judecata)

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 6 Octombrie 2008
Si eu am lucrat la McDonald's si momentan nu imi pot ridica cartea de munca, si am nevoie mare de ea pentru a ma angajam sper ca noul angajator va fi de accord ca sa ma poata angaja pana voi primi cartea de munca. Dar nu inteleg iar un lucru, nota de lichidare de ce nu mi-o pot da in original si mi-o da in copie? Asa m-au anuntat cei de la McDonald's.
Buna,

Numele meu este Ana. Am si eu probleme cu minunata carte de munca. Am lucrat 5 ani la o firma cu sediul in Bucuresti ( Romphoto&GSM), la punctul de lucru din Piatra Neamt. In data de 31.05.2007 am incetat activitatea la ei si am dus cartea de munca la sediul firmei pentru lichidare. De atunci nu am mai vazut-o inapoi. Am facut sesizare la ITM Bucuresti de unde am primit raspuns precum ca documentul a fost ridicat de la ei pe data de13.06.2007 de catre un reprezentant al firmei. Am luat legatura cu persoana respectiva (contabila, care nici ea nu mai lucreaza la firma) care mi-a zis ca a lasat cartile de munca pe care le-a ridicat de la ITM, la sediul Romphoto. Societatea insa, a fost cumparata de catre o alta companie - MCS Comunication (magazinele 'SAY'). Intrebarea mea este: avea dreptul contabila firmei sa ridice cartea de munca de la ITM fara imputernicire de la mine? Cum pot sa recuperez documentul daca am aflat ca acesta se afla acasa la fostii patroni (care sunt cercetati in mai multe dosare pentru frauda) si refuza sa mi-o inapoieze sau spun ca nu se afla in posesia lor? Cum se poate "pierde" un document care, logic, trebuie primit-predat pe baza de semnatura? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
mienuk, utilizator
Avea dreptul sa ridice carnetul de munca pe baza imputernicirii date de firma.
Prin actiune in instanta, daca de bunavoie nu va inmaneaza carnetul de munca, va puteti recupera carnetul de munca de la fostii patroni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate ridica de la itm cartea de munca ? contabila de la firma unde am lucrat pana in 31.12.2010 nu a reusit inca.... medeea2007 medeea2007 Buna ziua, La data de 30.12.2010 am plecat de la ultimul loc de munca. Nici pana in prezent, octombrie 2011 nu am intrat in posesia cartii de munca (CM), ce a ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare carte de munca. ContSters266112 ContSters266112 Buna ziua, Mi se refuza eliberarea cartii de munca, desi nu mai sunt angajat din ianuarie 2011 al respectivei firme. D-na de la resurse umane sustine ca a ... (vezi toată discuția)
Carte de munca la itm ContSters257414 ContSters257414 - angajat 2006, functie de baza, la un angajator, carte munca depusa la itm, inceteaza cim 2010, nu se ridica de la itm cartea de munca; - acelasi angajat ... (vezi toată discuția)