Buna ziua!
Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul loc de munca.
Am depus o plangere online la ITM prin intermediul site-ului lor, acum astept raspunsul.
Mai exista si alta metoda de a-i constrange pe cei de la firma sa-mi inmaneze cartea de munca? (inafara de judecata)
1. daca inainte de a te angaja nu ai avut carnet de munca, angajatorul trebuia sa-ti cumpere si sa-l inregistreze la ITM (poate fi si acesta un motiv pentru care nu ai primit/ridicat carnetul)
2. daca ai avut carnet de munca si l-ai dat angajatorului cand ti-a facut contractul de munca, inseamna ca el exista si trebuie sa-l ridici de la ITM
3. in cazul in care nu ai avut carnet innainte de angajare si nici angajatorul nu ti-a cumparat, atunci ITM-ul este obligat sa-ti elibereze o adeverinta de vechime, in cate sunt inscrise aceleasi lucruri pe care le trec in carnete (data angajarii, modificarile survenite la contractul de munca in timpul angajarii - daca au fost - , data incetarii, etc...)
trebuie sa te interesezi cine gestioneaza carnetele de munca ale salariatilor unde ai fost angajat: ori angajatorul, ori ITM-ul si atunci vezi daca ai decizie de incetare.....
am si eu o intrebare...va rog poate imi puteti raspunde,ca sa ridic o carte de munca de la itm,in afara de imputericire ce altceva mai trebuie?cumva copie a buletinului si copie CUI?
Exista o alta modalitate de a intra in posesia cartii de munca? Care e pocedura de ridicare a CM?Pentru ca personal nu pot ajunge, sa o iau deoarece fostul loc de munca, este in alta localitate, iar de la actualul loc de munca , nu pot sa plec , deoarece nu am timp, iar patronul nu imi da liber decat duminica.
Puteti lua legatura cu fostul dvs angajator sa v-o trimeata sau puteti imputernici pe altcineva care s-o ridice de la detinatorul ei (ITM, fost angajator)