Buna ziua!
Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul loc de munca.
Am depus o plangere online la ITM prin intermediul site-ului lor, acum astept raspunsul.
Mai exista si alta metoda de a-i constrange pe cei de la firma sa-mi inmaneze cartea de munca? (inafara de judecata)
este utila si clasificarea obligatiilor ca sa iti poti face o imagine structurala a ceea ce ar trebui de facut in situatiile enumerate. Imi place mult faza cu "3. Sancţiuni pentru persoanele din ITM care nu isi indeplinesc obligaţiile";)
Am mai reflectat la subiect.
Circulaţia fireasca şi aflarea la locul potrivit cu reglementările a carnetului de munca
este exclusiv o obligaţie a tuturor celor implicaţi şi nici un drept de blocaj sau deturnare a locului unde trebuie să se găseaca firesc.
Excepţiile de la obligaţii sunt legate strict de dreptul de a aştepta pasiv ca fiecare să-şi indeplinească datoria şi a nu fi tras la răspundere pentru neindeplinirea obligaţiei din cauze ce nu ţin de sarcinile exprese ale "actorului" implicat.
Daca cu locul stabil unde trebuie să se afle este clar cu circulatia lui lucrurile se "îmbârligă " de "nu se mai cunoaste om cu persoana".
Altfel toate discutiile care nu se mai termina ca variante nesolutionate nu ar mai fi avut loc.
Bizarre, inca un pont : daca la cererea pe care o vei trimite / depune la firma ti se va raspunde cumva ca intarzierea se datoreaza faptului ca toate carnetele de munca sunt la ITM pentru scanare in vederea infiintarii bazei de date a acestuia, insista, pentru ca intr-adevar, dureaza ceva scanarea asta insa, in momentul in care inceteaza un CIM, in maximum 2 saptamani, societatea intra in posesia carnetului de munca (cunosc personal cateva societati mari - cu sute de salariati - care au eliberat carnetele de munca fostilor salariati in acest termen, desi acestea se aflau la ITM pentru scanare).