Buna ziua!
Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul loc de munca.
Am depus o plangere online la ITM prin intermediul site-ului lor, acum astept raspunsul.
Mai exista si alta metoda de a-i constrange pe cei de la firma sa-mi inmaneze cartea de munca? (inafara de judecata)
Am precizat deja mai sus ca raspunsul meu avea in vedere situatia in care persoanei i s-a intocmit carte de munca, situatie in care, nu prin absurd, ci in mod real, cartea de munca poate fi ridicata de angajat de la ITM.
E taman invers.... angajatorul (un reprezentant al acestuia) trebuie sa aiba o imputernicire din partea salariatului pt a putea lua cartea de munca de la ITM. Iar chestia cu ce inspector are cartea de munca se afla la fata locului.
Imi pare rau ca-ti spun :( dar cred ca nu cunosti procedura la ITM , inclusiv cea cu inspectorul ....
Tare as vrea sa stiu de care ITM este vorba cand spui asta? #-o
Tocmai voiam sa-ti spun acelasi lucru, Elis. La ITM Iasi (si ma-ndoiesc ca lucrurile sunt radical diferite la un alt ITM) lucrurile stau exact asa cum am relatat aici. Si cunosc exact procedura, pt ca atat timp cat am lucrat ca si consilier juridic, m-am ocupat si de resurse umane, am fost personal la ITM de nenumarate ori, etc. Nu vad dificultatea in a afla la ce inspector e tinuta cartea de munca a unu angajat, ITM-urile au criterii clare in acest sens, de cele mai multe ori un inspector avand in grija cartile de munca ale unui grup de societati (uneori in functie de litera cu care incepe denumirea societatii). Unde sunt complicatiile pe care le sustii?