avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca, vesnica problema
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca, vesnica problema

Buna ziua!
Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul loc de munca.
Am depus o plangere online la ITM prin intermediul site-ului lor, acum astept raspunsul.
Mai exista si alta metoda de a-i constrange pe cei de la firma sa-mi inmaneze cartea de munca? (inafara de judecata)

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 6 Octombrie 2008
Multumesc pentru interesul acordat problemei mele.
Totusi, eu am mai insistat la firma, le-am spus ca imi trebuie cartea de munca, ei mi-au spus ca vine foarte greu pentru ca au o singura persoana care se ocupa de toate cartile de munca a angajatilor McDonald`s din Romania si ca merge greu treaba bla bla bla. Nu stiu daca au blufat sau nu, as fi tentat sa-i dau in judecata, totusi 7 luni e o perioada mare de timp, Nu stiu voi ce imi recomandati sa fac? imi scot cheltuielile de judecata? sau ies mai sifonat ca inainte sa-i dau in judecata?
Si daca puteti aproxima cam cat m-ar costa intregul proces . . . nu trebuie cu exactitate . . . sa stiu cam de ce resurse ar trebui sa dispun.
Multumesc anticipat!
total diferit fata de alte ITM-uri pe care le cunosc ....... in privinta imputernicirii iti pot enumera cel putin 14 ITM-uri care procedeaza la fel cum am sustinut eu.
mergi la ITM Bucuresti si apoi o sa te convingi :) ....la ITMB sunt inscrise peste 160000 de societati comerciale :D
Elis - daca tu sustii ca la ITMB lucrurile stau altfel, nu am cum sa te contrazic.
Bizarre - Nu stiu daca procesul in sine te-ar costa foarte mult, poate doar onorariul de avocat.
Totusi, inainte sa incepi un litigiu, trimite o cerere scrisa la societate (recomandat cu confirmare de primire) pentru a ti se elibera cartea de munca, cu precizarea ca daca nu se conformeaza cererii in termen de x zile de la primirea acesteia, atunci ii vei actiona in judecata. Pastrezi copie dupa cererea scrisa, dovada ca ai trmis-o (de la posta) si confirmarea de primire. Acestea iti vor fi cu siguranta utile in cazul unui litigiu.
E totusi foarte posibil ca cererea ta sa-i mobilizeze pe angajatori. Ca sa nu mai zic ca e posibil ca si conducerea societatii sa nu aiba cunostinta de faptul ca persoana care se ocupa de resurse umane nu ti-a rezolvat problema in tot acest timp, asa ca adreseaza cererea directorului general (si pe plic scrii in atentia lui).
Bizarre - Inca o precizare: faptul ca fostii angajatori inca nu ti-au eliberat cartea de munca nu e o piedica pt a incheia contract de munca cu alta societate.
Cred McDonald`s are aprobare de pastrare si completare a cartilor de munca pentru angajatii sai, deoarece este o societate cu multi angajati. In acest caz, ITM- ul are obligatia de a certifica inscrierile in cartea de munca facuta de inspectorul de resurse umane al societatii. Prin urmare, cartea de munca se afla la sediul societatii.

La noul angajator dai o declaratie prin care precizezi ca ai carte de munca si o vei prezenta dupa ce fsotul angajator ti-o va inmana.

Alte discuții în legătură

Cum se poate ridica de la itm cartea de munca ? contabila de la firma unde am lucrat pana in 31.12.2010 nu a reusit inca.... medeea2007 medeea2007 Buna ziua, La data de 30.12.2010 am plecat de la ultimul loc de munca. Nici pana in prezent, octombrie 2011 nu am intrat in posesia cartii de munca (CM), ce a ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare carte de munca. ContSters266112 ContSters266112 Buna ziua, Mi se refuza eliberarea cartii de munca, desi nu mai sunt angajat din ianuarie 2011 al respectivei firme. D-na de la resurse umane sustine ca a ... (vezi toată discuția)
Carte de munca la itm ContSters257414 ContSters257414 - angajat 2006, functie de baza, la un angajator, carte munca depusa la itm, inceteaza cim 2010, nu se ridica de la itm cartea de munca; - acelasi angajat ... (vezi toată discuția)