Buna ziua!
Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul loc de munca.
Am depus o plangere online la ITM prin intermediul site-ului lor, acum astept raspunsul.
Mai exista si alta metoda de a-i constrange pe cei de la firma sa-mi inmaneze cartea de munca? (inafara de judecata)
Multumesc pentru interesul acordat problemei mele.
Totusi, eu am mai insistat la firma, le-am spus ca imi trebuie cartea de munca, ei mi-au spus ca vine foarte greu pentru ca au o singura persoana care se ocupa de toate cartile de munca a angajatilor McDonald`s din Romania si ca merge greu treaba bla bla bla. Nu stiu daca au blufat sau nu, as fi tentat sa-i dau in judecata, totusi 7 luni e o perioada mare de timp, Nu stiu voi ce imi recomandati sa fac? imi scot cheltuielile de judecata? sau ies mai sifonat ca inainte sa-i dau in judecata?
Si daca puteti aproxima cam cat m-ar costa intregul proces . . . nu trebuie cu exactitate . . . sa stiu cam de ce resurse ar trebui sa dispun.
Multumesc anticipat!
total diferit fata de alte ITM-uri pe care le cunosc ....... in privinta imputernicirii iti pot enumera cel putin 14 ITM-uri care procedeaza la fel cum am sustinut eu.
mergi la ITM Bucuresti si apoi o sa te convingi :) ....la ITMB sunt inscrise peste 160000 de societati comerciale :D
Elis - daca tu sustii ca la ITMB lucrurile stau altfel, nu am cum sa te contrazic.
Bizarre - Nu stiu daca procesul in sine te-ar costa foarte mult, poate doar onorariul de avocat.
Totusi, inainte sa incepi un litigiu, trimite o cerere scrisa la societate (recomandat cu confirmare de primire) pentru a ti se elibera cartea de munca, cu precizarea ca daca nu se conformeaza cererii in termen de x zile de la primirea acesteia, atunci ii vei actiona in judecata. Pastrezi copie dupa cererea scrisa, dovada ca ai trmis-o (de la posta) si confirmarea de primire. Acestea iti vor fi cu siguranta utile in cazul unui litigiu.
E totusi foarte posibil ca cererea ta sa-i mobilizeze pe angajatori. Ca sa nu mai zic ca e posibil ca si conducerea societatii sa nu aiba cunostinta de faptul ca persoana care se ocupa de resurse umane nu ti-a rezolvat problema in tot acest timp, asa ca adreseaza cererea directorului general (si pe plic scrii in atentia lui).
Bizarre - Inca o precizare: faptul ca fostii angajatori inca nu ti-au eliberat cartea de munca nu e o piedica pt a incheia contract de munca cu alta societate.
Cred McDonald`s are aprobare de pastrare si completare a cartilor de munca pentru angajatii sai, deoarece este o societate cu multi angajati. In acest caz, ITM- ul are obligatia de a certifica inscrierile in cartea de munca facuta de inspectorul de resurse umane al societatii. Prin urmare, cartea de munca se afla la sediul societatii.
La noul angajator dai o declaratie prin care precizezi ca ai carte de munca si o vei prezenta dupa ce fsotul angajator ti-o va inmana.