Buna ziua!
Ma numesc Cosmin si am lucrat la o firma pana in august 2007, nici in ziua de astazi nu mi-au inmanat cartea de munca, ea imi este necasara la noul loc de munca.
Am depus o plangere online la ITM prin intermediul site-ului lor, acum astept raspunsul.
Mai exista si alta metoda de a-i constrange pe cei de la firma sa-mi inmaneze cartea de munca? (inafara de judecata)
Discuţia pe forum abordează un subiect ( abordat repetat si de multe topicuri) extrem de util de care se lovesc pot zice făra să greşesc prea mult, zeci de mii de persoane..
In acest context consider ca o sinteză de reglementari existente deja ( şi eventual completări ) a obligaţiilor părţilor în relaţia fost angajator, ITM, nou angajator, angajat transferat de la un angajator la altul de forma prezentata mai jos ar fi utila si ar economisi timp şi bani pierduţi pentru toti cei implicaţi.
REGLEMENTÃRI ÎN RELAŢIA ANGAJATORI ( fost şi actual) , ITM ªI ANGAJAT TRASNSFERAT
PRIVITOARE LA CIRCULAŢIA CARNETULUI DE MUNCÃ
Fostul angajator
1. Obligaţii
1.1 către ITM
1.2 către fostul angajat
2. Excepţii de la obligaţii
3. Sancţiuni ITM în cazul nerespectării obligaţiilor
Inspectoratul Teritorial de Munca
1. Obligaţii
1.1 Către angajatori
1.2 Către fostul angajat
3. Sancţiuni pentru persoanele din ITM care nu isi indeplinesc obligaţiile
Angajatul transferat de la un angajator la altul
1. Obligaţii
1.1 Către ITM
1.2 Către noul angajator
3. Sancţiuni
Stiu ca lipsa carti de munca nu e un impediment major la noul loc de munca, dar consider ca 7 luni au fost mai mult decat suficiente pentru a-mi returna cartea de munca, mai ales ca anumite persoane care au parasit compania dupa mine si-au primit cartile de munca, eu nu.
O sa trimit o cerere prin posta urmand pasii indicati de dvs, asta ar trebui sa ii afecteze putin(nu-si doresc reclama negativa, ar face orice pentru a estompa o astfel de reclama).
O sa va tin la curent cu noutati.... cand o sa apara.
Multumesc pentru post-uri! =D>
si drepturile unde sunt ? #-o
oare nu suntem toti egali in drepturi? Nu asa prevede Constitutia tarii, egalitatea in drepturi :-/...... daca avem obligatii, avem si drepturi :)