avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii este legal?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

este legal?

:( Buna ziua,
Sunt inspector resurse umane, am absolvit cursul in urma cu 2 luni.Lucrez la un srl, aceasta societate are ca obiecte de activitate secundare:cod CAEN 7810 Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă; 7820 Activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului şi 7830 Servicii de furnizare şi management a forţei de muncă, activităţi secundare ce se vor desfăşura la sediul social.
Am contract de munca incheiat la acest srl.
SC ar putea incheia un contract de prestari servicii pt a presta activitatea de resurse umane pt alte societati? Daca eu as avea CIM incheiat 2 ore / luna cu un salariu modic la fiecare societate care va incheia contract de prestari servicii resurse umane, as putea sa tin cartile de munca pt operare, iar societatea la care eu sunt angajata( prin mine inspector de personal) poate legal sa ofere acest tip de servicii?
Multumesc anticipat de ajutor...
Cel mai recent răspuns: CONTECS EXPERT TOTAL SRL , Contabil 22:51, 24 Aprilie 2008
Nu vad de ce ar trebui sa incheiati dvs. CIM cu timp de lucru partial pentru aceste societati: dvs. lucrati in calitate de angajata a firmei prestatoare. Pentru detalii tehnice vis-a-vis de dreptul de a completa cartile de munca pentru toate aceste societati, interesati-va la ITM local, daca trebuie sa fiti agreata pentru fiecare firma in parte sa nu, conditiile lor se schimba.
Trebuie sa aveti aprobare de la ITM pentru fiecare angajator in parte, daca veti îndeplini atribuţii de întocmire, completare şi evidenţă a carnetelor de muncă ale salariatilor acestora.
elis a scris:

Trebuie sa aveti aprobare de la ITM pentru fiecare angajator in parte, daca veti îndeplini atribuţii de întocmire, completare şi evidenţă a carnetelor de muncă ale salariatilor acestora.


va multumesc pt raspuns. Pe mine ma intereseaza de fapt, daca SC la care lucrez poate incheia contracte de prestari servicii resurse umane cu terti, avand in vedere ca are aceste caenuri ca activitati secundare, eu lucrand in cadrul firmei ca inspector resurse umane. SC vrea sa presteze acest serviciu pt alte SC.
Deci trebuie sa ma interesez la ItM ?
Aprobarea de la ITM se ia pe persoana fizica pentru fiecare firma in parte. ITM-ul nu acrediteaza o firma care sa presteze un serviciu de acest gen la mai multe firme.
Poti presta aceste servicii altor societati, prin societatea care te angajeaza, dar nu poti completa in cartile de munca ci trebui sa mergi cu ele la ITM. Daca vrei sa completezi v-a trebui sa iti faci contract pentru fiecare societate in parte si sa iei autorizarea anuala de la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnificatie cod caen mboncalo mboncalo Care e diferenta dintre urmatoarele coduri CAEN? caci eu nu vad prea multe diferente 7810 Activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă ... (vezi toată discuția)
Depunere revisal dumilor dumilor Buna ziua. Am un srl cu Cod CAEN 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management, si sunt angajata in cadrul firmei ca inspector resurse ... (vezi toată discuția)
Cod caen pentru firma de resurse umane adela05 adela05 Ce cod caen imi trebuie pt o firma de resurse umane? Trebuie sa indeplinesc vreo conditie speciala? Multumesc (vezi toată discuția)