avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate Sorin1986

Activitate Sorin1986

Va multumesc frumos!

- editare citat integral al mesajului anterior - apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează, se încarcă inutil pagina -
Dezvoltatorii folosesc acum termenul de "townhouse" si daca inteleg bine intrebarea dvs, va referiti ca doar pt apartamente ar trebui regula cu acordul vecinilor, corect?

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

ce treaba are o casa gen Case insiruite cu un imobil cu zeci de apartamente?...

Buna ziua,

Dorim sa cumparam un imobil de genul "case insiruite", pe care apoi sa il inchiriem. In antecontract se specifica:
"Cumparatorul se obliga sa închirieze și să dea în folosință Imobilul unei terțe părți doar în conformitate cu prevederile
Regulamentului de Ordine Interioară și cu aprobarea prealabilă, în scris, a Societății
de Administrare Imobile/Asociației de Proprietari în cazurile prevăzute de Legea nr. 196/2018".
In lege nu am gasit nicaieri specificat ca trebuie sa avem acordul asociatiei.
Cum este de fapt, si daca semnam si apoi inchiriem fara acord, asociatia poate avea castig de cauza in caz de proces?

Va multumesc!
Buna ziua,
Voi descrie situatia:
Am incheiat un antecontract de vanzare pentru un imobil si am achitat suma specificata, in calitate de cumparatori. Mentionez ca s-a cerut neinscrierea in cartea funciara expres de catre vanzator.

In cazul in care vanzatorii trag de timp pana la expirarea timpului prevazut in contract, cum se poate dovedi refuzul nejustificat al vanzatorului de a se prezenta la notar si de a indeplini obligatia de vanzare?

Ma intereseaza spre a putea recupera banii de avans.

Va multumesc mult!