Mulțumesc pentru răspuns.
Apartamentul a fost achitat pe la începutul anilor 90, ei locuiau împreună la adresa unde se afla locuința, dar inca nu erau căsătoriti legal. Deși a fost achitat de către amândoi, căsătoria legala a avut loc abia mai târziu în 1998. Momentan exista înțelegere între frați și nu au obiectat ca ar fi fost achitat și de către mama, dar as vrea sa sa știu exact baza legala pt a a avea toate datele. Eu o voi ajuta pe mama sa ii despăgubească pe ceilalți frați, pt ca nu dorim sa fie vândut, fiind locuință în care ea a trăit toată peste 35 de ani.
gi-jane2 a scris:
fiind căsătorită cu tata (fiind bun comun din căsătorie)
Apartamentul a fost achitat când sotii legal trăiau în concubinaj, actul de căsătorie fiind făcut ulterior.
cum a fost de fapt ? mai exact, cand a fost cumparat apartamentul si pe numele cui e ?
Daca a fost pe numele tatalui, cumparat inainte de a se casatori, mama dvs mosteneste un sfert si toti copiii impart egal 3 sferturi. Dupa ce veti avea si dvs cota, puteti face ce vreti cu ea, daca vreti sa o dati mamei, f bine, desi nu imi dau seama care e scopul.
Mama are dreptul asupra bunurilor din casa si in plus drept de abitatie viagera. Asta daca nu va fi nevoita sa accepte vanzarea casei pt platile sultelor celorlalti copii.
daca nu va intelegeti asupra mostenirii, mai ales ca mama aavut si ea o contributie in plata ratelor, veti ajunge sa dezbateti succesiunea in instanta.