avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate Aristocrat Cat

Activitate Aristocrat Cat

Imi pare rau pe de o parte ca ati trecut prin ce ati trecut cu acel medic atotcunoscator, si ma bucur pentru dvs ca ati gasit si persoana care sa va ajute. Povestea spusa de dvs insa mi se pare putin (mai mult) un atac neprofesional. Daca eu sau am pus o intrebare vis a vis de situatia mamei mele, care e medic, sau chiar un medic ar fi venit cu o intrebare, dvs motivati (fara sa cunoasteti cat de competenti sunt acei avocati la care am apelat) ca avocatii sunt scuzati pentru incompententa datorita volumului mare de informatie si va apucati sa denigrati un medic pentru o situatie nefericita din viata dvs? Chiar daca ma veti contrazice, nu cred ca e normal sa te duci la 2 avocati sa aflii care e solutia si niciunul sa nu fie in stare sa se documenteze suficient pana la urmatoarea intalnire. In schimb, esti taxat la nivel de avocatura. Deci concluzia mea care ar trebui sa fie? La cati avocati ar trebui sa platesc pana sa gasesc unul care chiar sa se documenteze si sa fiu sigura ca aceea e solutia?E de inteles ca abundenza informatiei si schimbarii ei face imposibila cunoasterea in totalitate, dar de ce nu se specializeaza si avocatii pe o ramura a dreptului si sa fie la curent cu tot ce apare in domeniul respectiv? Mama e medic de familie, asa ca daca apare o situatie care o depaseste, nefiind specializarea ei, iti da bilet de trimitere la specialist. Si daca specialistul nu stie sau considera ca e de competenta altui specialist, mai cere o parere de la un coleg sau te trimite la celalalt specialist. Bolile nu-s ca legile! Poti sa ai simptome ca ai o boala si sa se descopere ca e alta, dar la legi care e confuzia?

Postarea mea nu a avut intentia sa dezbata cat de competenti sunt medicii sau avocatii, ci strict ma intereseaza cum se face vanzarea unui cabinet medical.

Multumesc celor care au incercat sa ma lamureasca si nu au luat ca afront personal faptul ca am spus ca am fost la doi avocati care nu au putut sa ma ajute.
Multumesc mult pentru raspuns.

Eu sper sa gaseasca un cumparator medic pana la urma. Vom vedea atunci cum va face vanzarea cabinetului catre el, poate se reglementeaza totusi legal pana la urma si chestia asta. Cred totusi ca s-au mai vandut cabinete medicale si pana acum, cu toata lipsa reglementarilor legale.

Ok, m-am ma lamurit putin acum, ca eram foarte revoltata de situatia existenta. Pot sa va intreb totusi ce se intampla dupa ce cabinetul, urmand sa isi inceteze activitatea, vinde persoanei fizice (medicului) cota parte din apartament? Mama, devenind proprietara pe acea cota, si negasind vanzator, ce poate face? deoarece clar partea ei va fi folosita de medicii ramasi in spatiul respectiv. Colegele respective au spus ca nu vor sa cumpere, dar vor folosi partea mamei mele deoarece nu se poate delimita in natura cota ei. Poate sa le ceara chirie pe partea ei? Si daca nu vor sa plateasca, ce poate face? Spun asta deoarece, dupa ce ramane postul liber si vine alt medic (indiferent ca prin transfer sau concurs), poate el isi deschide cabinet in alta parte din oras si nu e interesat de spatiul unde a avut mama. Ce faci atunci?Esti proprietar pe o cota de apartament dupa care platesti impozit si e folosita de altul care nu iti plateste chirie. Imi cer scuze ca insist atat, dar nu ajung sa lamuresc total chestiunea asta deloc
Multumesc din nou pentru raspunsuri.

In legatura cu dreptul de preemtiune al coproprietarilor, in afara ca nu a facut oferta in scris, mama mea a discutat cu coproprietarii si, dupa cum am spus si in primul meu mesaj postat, colegele nu sunt interesate. Ideea lor e ca mama sa plece in pensie, ca si asa le deranjeaza fiind 3 medici in spatiul ala, iar cota ei parte sa fie folosita de ele gratis (adica e ideal acolo sa fie doar 2 medici datorita spatiului). Oricum, din cate am inteles de aici, tot va veni un alt medic acolo, existand postul, insa ce nu inteleg eu e, cum va folosi acel nou medic cota parte din apartament care e proprietatea cabinetului mamei mele. Cabinetul, reprezentat de mama, a cumparat spatiul la un pret sub pretul pietei, ce-i drept, deoarece asa prevedea legea, si oricum, avand in vedere zona geografica, preturile nu-s cele din orasele mari, dar totusi, nu pot intelege, cum dupa ce ai dat niste bani, sa vina un strain, numit de un Consiliu de medici sau mai stiu eu prin ce repartitie, si sa se foloseasca de imobilul unde ai dat tu bani, iar el nu da nimic. Totusi, as fi interesata cum se numeste modificare ordonantei care cuprinde acel Art. 25 referitor la instrainarea spatiului. Eu ca d-na av Romascanu sa nu faca vreo confuzie intre vanzarea de catre primarii a spatiului catre medici si vanzarea spatiului de catre medicul care deja detine in proprietate spatiul.

In legatura cu proprietarii vecini...nici o speranta sa fie interesati sa cumpere, deoarece mai degraba ar plati pe cineva sa faca sa dispara cabinetul de acolo decat sa o vada ca o afacere ca sa ii intereseze. Cabinetul are intrare separata de cea a locatarilor blocului, dar asa e in Romania, fiecare incearca sa il sape pe celalalt, chiar daca nu are de ce sau chiar daca cel pe care il sapa i-a salvat copilul de la moarte.

In ce priveste cota 1/3 din apartament detinuta de cabinetul medical si nu de persoana fizica, medicul, da, e corect, insa persoana fizica reprezinta cabinetul medical si daca vrei sa vinzi cabinetul, vei vinde si cota din apartament prin intermediul pesoanei fizice, nu? Pe mine mai degraba m-ar interesa daca pot vinde si altcuiva decat unui medic precum o cosmeticiana de exemplu. Stiu ca parca legea prevedea ca nu puteai schimba destinatia spatiului(asta era povestea cand medicii au putut cumpara spatiul pe care pana atunci il concesionau ca sa isi desfasoare activitatea medicala).

Sunt foarte nerabdatoare sa aflu totusi cum se poate rezolva problema asta. Am postat aici in speranta ca in toata Romania s-o fi gasind cineva care a mai avut un client sau o cunostiinta care a trecut prin aceeasi situatie si a stiut cum sa o rezolve. Spun asta deoarece am fost si la doi avocati si am descoperit cu dezamagire ca eu a trebuit sa ii informez cu privire la Ordonanta prin care medicii au putut cumpara spatiile cabinetelor medicale.

Stiu ca m-am lungit cam mult cu postarea asta, da nu pot incheia inainte de a spune d-nei care facea referire la soacra dansei, ca din pacate, in Valea Jiului nu prea tine de prestigiul tau ca medic pentru a ramane pacientii inscrisi la tine, ci descoperi cu dezamagire ca se plimba de la un medic la altul in functie de "beneficiile" pe care le vad: foi de boala obtinute cand vor(chiar daca nu-s bolnavi), lapte praf etc. Din pacate asta e neplacuta realitate:nu conteaza cat esti de bun in meseria ta, ci cu ce poti mitui oamenii sa te vada valoros!
Multumesc pentru raspunsuri, dar tot nu m-ati lamurit. Cazul mamei mele nu este nici de deces si nici nu vrea sa se pensioneze pana nu isi vinde cabinetul. Cota aceea de 1/3 din apartament ea o detine in propritate, ea,impreuna cu celelate doua colege au cumparat apartamentul cand a aparut ordonanta aceea ca spatiile medicale puteau fi vandute medicilor. Eu sunt nedumirita cu privire la procedura de vanzare a"pacientilor" si pana la urma a intregului cabinet.Nu stiu cum se face vanzarea unei societati comerciale (cabinetul medical fiind o firma pana la urma),dar nu cred ca e aceeasi procedura datorita activitatii pe care o desfasoara. Pe de alta parte, ma gandeam sa vanda macar cota ei parte din apartament unui profesionist care nu e medic, de exemplu maseuza sau cosmeticiana. Mi se pare aberant sa detii o cota parte din apartament si tu nemai lucrand acolo, sa continui sa platesti impozit pe imobil si sa se foloseasca altii de el.

Chiar nu a avut nimeni un caz de genul asta sa ma ajute cu un sfat sau sa ma indrume unde sa il aflu?

Multumesc anticipat
Buna ziua,

Am o problema pe care sper sa puteti sa ma ajutati.

Mama mea este medic de familie in Valea Jiului si in curand va iesi la pensie. Ea detine 1/3 dintr-un apartament la parterul unui bloc in care isi desfasoara activitatea cabinetului. Celelalte cote parti sunt detinute de alte doua colege care au aceasi activitate, medici de familie. Mama intrebat daca sunt interesate sa ii preia partea, dar ele au spus ca nu. Am mai vazut prin oras, la spitale afisate anunturi ca medicii isi vand cabinetul, asa ca am dat si noi anunt in reviste medicale ca vindem, dar nu pare nimeni interesat cand aude ca nu e in Bucuresti cabinetul. Din ce am mai vazut in anunturile respective, de fapt si pacientii ii "vinzi".

Ma poate cineva ajuta sa inteleg care e de fapt procedura si ce se face in situatia asta cand nu ai cui vinde?

Multumesc anticipat