avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian.

Activitate Cristian.

Buna ziua,
Intrebarea e una destul de simpla si situatia sta in felul urmator:
Am un PFA infiintat in 2018, iar eu am inceput colaborarea cu un SRL din 2017 ( s-a semnat un contract de colaborare intre SRL si mine, persoana fizica)
In momentul in care s-a infiintat PFA-ul s-a semnat acelasi contract de colaborare cu acelasi numar de inregistrare cu data din 2017 chiar daca PFA-ul nu era infiintat la data respectiva.
Contractul respectiv e valabil sau e o aberatie?
Va multumesc!
Cu stima,
Cristi.
Răspuns la discuția Contract intre SRL si PFA.
Va multumesc inca odata pentru clarificari si sfaturi !
In conditiile explicate mai sus imi e din ce in ce mai clar ca respectivul SRL cauta ceva sclavi si nu angajati.
Toate cele buna va doresc !
Răspuns la discuția Contract intre SRL si PFA.
Va multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
Sunt perfect de acord ca am fost naiv in momentul semnarii, respectiv am ignorat unele aspecte.
Cu alte cuvinte, daca PFA-ul intra in lichidare se cam incheie orice legatura contractuala avand in vedere ca a expirat contractul depus la ANAF.
P.S. S-a impus deschiderea unui PFA de catre SRL, fapt avantajos doar pentru SRL cu alte cuvinte, fapt realizat ulterior.
Toate cele bune !
Cu stima,
Cristian.
Buna ziua,
Vin cu o nelamurire la dvs. legata de un contract de colaborare intre un SRL si un PFA.
Situatia sta in felul urmator: in octombrie 2017 am semnat un contract de colaborare intre mine - identificat cu datele din buletin ( nu aveam PFA-ul) si SRL-ul care urma sa imi faca o perioada de training de ~3 luni care s-au transofrmat in 6 (training neplatit). Contractul are anumite clauze banesti daca plec inainte de terminarea lui si nu se poate incheia unilateral de catre mine.
6 luni mai tarziu am deschis PFA-ul si am inceput sa lucrez. Pentru a deschide PFA-ul la ANAF mi-au cerut un contract de colaborare. Din partea SRL-ului am primit un contract foaarte simplu pe o perioada de 1 an fara clauza, fara nimic- cel mai simplu contract gasit online. Totul bine si frumos
. Peste alte 6 luni au venit cu contractul initial dar cu datele partilor modificate - adica era trecut PFA-ul cu CUI si etc. in loc de numele si CNP-ul meu plus alte modificari DAR cu acelasi numar de inregistrare ca si contractul initial unde eu nu aveam PFA-ul deschis.
Intrebarea este... care contract are valoare juridica pana la urma? Ma expun la clauzele respective daca plec inainte de termen? Sincer... sunt mai degraba un angajat, nici pe departe colaborator cu statut de PFA...
Va multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa !