avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Activitate alex.i

Activitate alex.i

Răspuns la discuția Costuri reparatie lift
Aveti dreptate, avand in vedere ca locuim la etajul 10, vom avea cu siguranta nevoie ca liftul sa functioneze normal. Si nu ma intelegeti gresit, nu doresc sa duc exemplele in derizoriu, ci sa stiu cu ce ne putem confrunta si pe viitor. Ar fi minunat daca si in tara noastra ar exista mai multe optiuni pentru transportul intre etaje. Insa, daca exista si se aplica reguli (fie si de bun simt), acestea ar trebui sa fie aceleasi pentru toti proprietarii. Sau, daca avem intelegere, sa avem intelegere in mod uniform. Meseriasii nu au incarcat excesiv liftul, din moment ce acesta a pornit si a ajuns la etajul 10. Dupa descarcare, când s-au intors la lift pentru a cobori din nou, acesta nu a mai pornit. Speram sa ne comunice care a fost constatarea celor responsabili pentru repunerea lui in functiune, deoarece sugestia noastra de a verifica înregistrarea din lift nu a avut succes deocamdata.
Răspuns la discuția Costuri reparatie lift
Multumesc pentru raspunsuri!
Exista stipulat in legislatia existenta ca liftul dintr-un bloc este doar pentru persoane? Am observat vecini care folosesc liftul impreuna cu animalele de companie (unele chiar mari) si seful de scara nu le-a atras atentia.
In plus, ma gandesc la cazul in care este nevoie sa transporti bagaje sau caruciorul copilului - ar trebui sa se foloseasca exclusiv scarile?
Buna ziua!
Am cumparat un apartament la etajul 10, intr-un imobil vechi. Cand am inceput renovarile, am instiintat seful de scara, presedintele asociatiei, am pus anunt la avizier. Firma care se ocupa cu renovarea apartamentului a utilizat liftul pentru transportul materialelor necesare, cum se intampla in astfel de cazuri. Intr-una din zile, au fost urcate materiale pana la etajul 10 fara probleme, insa cand au incercat sa coboare, liftul ramasese blocat. Seful de scara si presedintele asociatiei ne-a transmis ca va trebui sa suportam cheltuielile pentru reparatia liftului, deoarece este vina noastra. Pe de alta parte, muncitorii ne-au asigurat ca materialele incarcate nu se apropiau de limita maxima a liftului. In lift exista o camera de luat vederi si ni s-a spus ca putem verifica ceea ce s-a intamplat, insa pentru asta asociatia trebuie sa depuna o plangere la politie impotriva noastra. Avand in vedere faptul ca liftul este proprietate comuna si ca nu au fost intreprinse actiuni pentru a provoca daune acestuia in mod deliberat, exista temei legal pentru a ni se impune costul total aferent reparatiei acestuia? Blocarea liftului se poate intampla oricand si oricui din bloc si din cate stiu persoana respectiva nu ar fi trasa la raspundere.
Va multumesc pentru raspuns si contributii!