avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Activitate Flr. Dum

Activitate Flr. Dum

Deci ca să înțelegeți eu am venit la munca în Germania de 2 luni iar ea este în Germania de 1 an și jumătate. Și în tot acest timp cât ea a fost plecata majoritatea timpului copilul a petrecut cu mine. Ea a plecat în Germania după divorț și a venit de câteva ori în vacanta. Eu am stat cu copilul cel mai mult și când nu ea, nu are nici un sens sa vin aici și sa zic minciuni ca nu ma ajuta cu nimic. Copilul mi a zis ca nu vrea sa stea cu mama deoarece nu ii place acolo asta după ce a fost de 2 ori în vacanta la ea.

When a scris:

Din păcate în astfel de cazuri rezidenții trebuie educați sa facă acțiune de modificare e programului de legături dacă celalalt părinte dispare sa zicem un an. Iar judecătorii educați sa modifice programul în beneficiul copilului nu sa îl dea în bezna mintii.
Eu unul as face lege ca după 3 absente consecutive la programul de legături personale nerezidentul sa piardă programul inițial și automat, când începe sa se prezinte sa fie câteva ore sub supraveghere. Deși după mai mult de un an ar trebui decăzut din drepturi.

Am fost ieri la politie sa fac o plângere, dar nu am rezolvat nimic. A sunat polițistul pe fosta soție, aceasta neștiind limba a vorbit prietenul/amantul sau ce era și cunoștea foarte bine limba si i a spus ca totul este în regula dpdv legal copilul a fost deja înregistrat în Germania urmând ca de luni acum sa și înceapă grădinița sau școală nu știu exact ca nu vrea sa vb cu mine îmi spune ca totul se face prin avocați,si i a mai spus polițistului ca ea are custodia copilului,dar nu înțeleg cum ca exista o hotărâre judecătorească în care specifica clar domiciliul copilului la mama dar în România, un program de vizita pentru mine și ca custodia este comuna.

Întrebarea mea este acum cum oare are ia custodia deplina din moment ce pe hotărâre este comuna? Și cum sa retragă copilul de la o forță de învățământ fără sa fiu anunțat și cum sa ii mute copilului domiciliul în Germania asta nu înțeleg și nu știu cum sa fac, urmează sa caut un avocat și în Germania dar am înțeles ca este foarte foarte scump, și o sa am nevoi și de un traducător, acte legalizate etc etc asta ar însemna că eu sa am o valiză de bnbani în momentul asta.

Deci țin sa mai spun odată ca declarația care ne am făcut o reciproc este sa efectueze fiecare părinte călătorii în Germania nu altceva. Ea l a scos legal... Acum parte cu retrasul de la școală și schimbarea domiciliului în Germania nu știu cum este ce pot face eu în privința asta.

When a scris:

Martonze, cred ca nu ați citit bine postările inițiatorului topicului tinand cont ca e tata.
Va place sau nu întrebarea e simpla, poate profita de acordul de a călători pentru a se muta cu minorul? E legal asa ceva? Iar răspunsul este ca nu. End of story.

Procura este făcută în felul următor mama poate efectua călătorii cu copilul în Germania începând cu data de.. Și nu am specificat o data de revenire dar este doar călătorii, custodia este comuna iar domiciliul copilul îl are la mama dar în România. Am aflat și eu de la mai multe persoane am vb si cu avocatul și mi a spus la fel ca este răpire deoarece a retras copilul de la școală fără ca eu sa știu normal trebuia sa fiu anunțat ca sunt tatăl copilului

When a scris:

Este răpire dacă e menționat în procura ca este data doar în scop turistic.
Depinde însă de ce e trecut acolo. Dacă e menționat clar un număr de zile,daca scrie clar în scop turistic, dacă...
Aveți custodie comuna? Unde e stabilit domiciliul minorului?
În funcție de asta vedeți dacă puteți face plângere pentru răpire și solicita autorităților germane returnarea copilului.

În nici un caz cu mama dacă o pot numi asa.. Eu am avut grija de copil cel mai mult și m am implicat în dezvoltarea lui cât mama umbla din floare în floare, eu am fost la serbările copilului de ziua mamei, eu am fost la toate activitățile unde trebuia sa fie prezenta "mama" eu am făcut toate chestiile, ea nu s a implicat deloc în viata lui și acum vrea sa îl tina în Germania ca să îl chinuie? Nu l a chinuit destul pana acum cât vrea sa îl mai facă sa sufere? De câte ori nu ma rugam de copil sa vb la tel video cu "mama" când era plecata în Germania îmi spunea cu lacrimi în ochi ca nu vrea, și când îl duceam acasă la ea la fel îmi plângea în hohote ca nu vrea sa stea la ea ca vrea sa stea cu mine. Cat sa mai sufere copilul asta de pe urma ei? Îl distruge

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Copilul trebuie sa stea cu parintii sau macar cu unul din parinti nu cu bunicii.
Asa spune si legea asa e si normal.

Asta am sa fac dar cum o sa aduc copilul în tara ca eu nu o sa mai stau aici o sa vin în România. Practic procura era doar pentru călătorii nu am fost de acord sa își mute domiciliul copilul mai ales ca l a retras de la școală fără ca eu sa fiu anunțat de către educator sau ea, presupun ca și eu trebuie sa îmi dau acordul în legătură cu dezvoltarea copilului meu și ptr o buna educație, acum copilul trebuie sa o ia de la capăt cu grădinița în Germania ca nu știe limba și tot asa copilul o sa stea numai prin grădinițe când el trebuia sa fie la scoala

doru 40 a scris:

anuleaza procura ai dreptu..e simplu mergi la notarul unde ai facut si spui ca numai esti deacord ..

Am am venit în Germania la munca pentru câteva luni, copilul în România stătea mai mult la părinții mei ca acolo se simțea cel mai bine, la bunicii din partea mamei nu vroia sa meargă niciodată îl mintea eu cu tot felul de chestii ca o sa vin sa îl iau în 2-3 zile și asa înțelegea. Eu nu am de gând sa stau în Germania foarte mult timp o sa ma reîntorc acasă dar mama copilului are de gând sa se stabilească în Germania.
Bună ziua,

Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu o problema. Eu sunt divorțat de 1an și 7bluni având cu fosta un copil în vârstă de 6 ani. Copilul a început grupa 0 în România pe data de 09.09.19 iar în data de ieri 11.09.19 mama copilului dacă o pot numi asa a venit la școală, a luat copilul și a plecat cu el în Germania unde are domiciliul provizoriu și unde lucrează și în prezent. Normal eu cred ca trebuia sa fiu anunțat de către mama și de către învățător ca vrea sa îl retragă de la școală dar fără acordul meu în nici un caz asa consider. Am primit mesaj pe 11.09 ca ea este în Germania cu copilul și ca l a înscris la o forma de învățământ. Noi doi făcând o împuternicire unul celuilalt pentru a efectua călătorii cu copilul în Germania doar pentru călătorii nu ptr schimbarea domiciliului. Eu sunt în Germania la munca de 2 luni ce pot face în privința asta sa pot aduce copilul în tara în România și ce pași sunt de urmat pentru a deschide o acțiune la divort