avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Activitate Gogu2pix

Activitate Gogu2pix

Maine se implinesc 10 zile de la comunicare Minutei , am fost si am platit cheltuielile de judecata. Acum intrebarea mea este pot maine sa merg la judecatorie sa depun chitanta cu suma platita si sa mi dea hotararea finala sa merg dupa permis ?
Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 Cod pr. penală raportat la art. 83 Cod penal, aplică inculpatului MOLDOVEAN FLAVIAN, edeapsa de 1 an închisoare pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influen?a alcoolului, faptă prev. ?i ped. de art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală. În baza art. 83 alin. 1 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vaslui, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Vaslui. În baza art. 404 alin. 3 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. După rămânerea definitivă a hotărârii se va comunica o copie de pe dispozitivul sentinţei către I.P.J. VASLUI – Serviciul Rutier, în a cărui circumscripţie îşi are domiciliul inculpatul. În baza art. 274 alin. (1) Cod pr. penală obligă inculpatul să achite suma de 1000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 02.12.2019.
Document: Hotarâre 271/2019 02.12.2019
Credeți că are rost sa mi i au un avocat sa urgenteze procesul, am 4 luni de zile de când stau fără carnet și cred ca incurand o sa mi pierd serviciul din aceasta cauza....
Sunt implicat într un dosar de art 336, am 4 luni de zile de când aștept sa ajungă dosarul la judecătorie, menționez ca am făcut și un acord de recunoaștere și este prima abatere, îmi puteți da un sfat în ceea ce privește cazul meu?
Un polițist de la brigada rutiera nu vrea sa mi dea drumul la dosar în contextul în care am dat toate declarațiile, atât de suspect cât și de inculpat. Ce trebuie sa fac în acest caz?