avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei1011

Activitate Andrei1011

Răspuns la discuția Preaviz la locul de munca
Eu am informat angajatorul ca am gasit alt loc de munca si ca vreau sa imi dau demisia sa pot pleca ca trebuie sa incep dincolo, insa seful de suparare mia cerut sa raman maximul de 20 de zile in preaviz

Cornel Vasile a scris:

Cum vreti sa plecati, prin demisie sau cu acordul partilor ?

Buna ziua
Vreau sa plec de la locul de munca insa superiorul direct nu vrea sa ma lase sa plec mai repede de 20 de zile in preaviz.
Practic vreau sa stiu daca pot pleca cumva mai repede ( si daca plec imi poate face ceva?)?
Daca nu este specificat nimic in contract legat de modul in care se desfasoara preavizul (este specificat doar perioada), atunci pot sta in preaviz cu program redus de 4 ore si fara weekenduri ?
Daca ma duc in medical , atunci practic se lungeste preavizul cu numarul zilelor in care stau in medical?
Bună ziua
Acum aprope o luna m avut permisul suspendat ( nu mai conteaza la momentul de fata cauza) , însă mai am câteva zile și trece perioada și îmî pot ridica permisul. Problema este că eu locuiesc în alt județ decât județul în care a fost emis permisul, iar din câte am ințeles trebuie să mă duc acasă în orașul natal pentru ami recupera permisul. Nu se poate evita situația asta, sau nu se poate solicita să se trimită permisul în orașul de reședință, chiar trebuie omul să îșî ieie zii liberă și să călătorească sute de km să îșî recupereze actul. În primul rând nu ar fii trebuit să îl trimită acolo, și puteam ridica de aici și gata...
Bună ziua. Mă deplasam pe o strada cu echipajul de poliție în spatele meu. Am ajuns la o trecere de pietoni , pe marginea drumului dintr-o directie perpendiculara cu drumul se deplasa spre drum/trecere o doamna care venise dinspre blocuri. Ea mai avea vreo 3-4 metrii pana la trecerea de pietoni , eu automat am trecut pe trecere si nu m-am oprit sa ii acord prioritate deoarace doamna nu era angajata in trecere, mai avea 3-4 m, se vedea ca merge drept catre trecere si are intentia sa treaca strada, insa nu era pe marginea drumului sau a trecerii , inca era pe trotuar la o distanta de vreo 4-5 pasi de strada/trecere. Pe mine m-au oprit ca nu am dat prioritate, mi-au luat permisul si mi-au dat si amenda. Ce inseamna mai exact conform legii ANGAJAT IN TRECERE?? Cu piciorul pe trecere, la 1 metru de trecere, la 2 metrii , cand pot trece , si cand is obligat sa ma opresc, daca e un om la 30 m de la trecere si se vede pe el ca intentioneaza sa treaca, atunci ma opresc si stau 2 minute pana ajunge el la strada si trece? Va multumesc