Multumesc frumos pentru raspuns.
Problema este ca d-na directoare spune ca nu poate sa refuze sa dea copilul tatalui. Mama este de acord ca tatal sa-si vada copilul. Dar tatal abuzeaza de aceasta si nu respecta nici o intelegere.
De aceea intreb: se poate eventual merge la un executor judecatoresc sau alta institutie care sa ajute la punerea in aplicare a ordonantei ?
Prin ordonanata presedintiala, domiciliul copilului s-a stabilt la mama lui. Citez din ordonanata: " Prezenta ordonanata presedintiala este provizorie si executorie, in ceea ce priveste cererea avanad ca obiect stabilire locuinta minor, urmand a fi executata fara somatie". Cu toate acstea tatal ia copilul cand vrea de la gradinita, il tine la el cate zile vrea. Tatal nu are o hotarare prin care sa aibe stabilit un program de vizita.
Intrebarea este: daca odonanta este executorie, cu ajutorul carei institutii poate fi pusa in aplicare ? (Politia spune ca nu este de competenta ei si mama si tatal trebuie sa se inteleaga asupra acestui aspect ) Este imposibil de stabilit o intelegere cu tatal pentru un program de vizita.
Am primit in urma cu ceva timp o oferta de la o firma din Spania pentru inregistrare intr-o baza europeana de date a societatii. Am considerat ca nu este ceva rau si este gratuit (totul era scris in lb. engleza cu litere mici) asa ca am semnat si am expediat-o la firma din Spania. Acum am primit factura proforma pentru serviciul facut si valoarea care mi se pare foarte piperata cca. 1000 euro. Ma poate sfatui cineva ce sa fac? Nu am si nici nu vreau sa achit o asemenea suma.
Potrivit art. 93 din Legea 571/2003 privind codul fiscal declaratia 205 trebuia depusa pana la data de 30.06.2008 pentru veniturile afernte anului 2007.Deoarece nu au fost venituri platite in anul 2007 aferente acestui an nu s-a depus aceasta declaratie. In urma unei notificari de la administratia financiara s-a depus declaratia si am primit "avertisment".Consider ca avertismentul a fost aplicat incorect deoarece in " Instructiunile de completare a formularului 205 scrie foarte clar:
-"declarartia se depune dupa cum urmeaza: pana la data de 30 iunie a anului curent, pentru veniturile PLATITE in anul fiscal expirat"
-"col. 1 se completeaza pentru fiecare beneficiar de venit in parte, inscriindu-se numele si prenumele persoanelor fizice carora li s-au EFECTUAT PLATI in cursul anului fiscal"
-"se inscrie suma reprezentand totalul venitului impozabil/castigurilor realizate de fiecare beneficiar de venit, intr-un an fiscal."
In concluzie cei de la finante spun ca declaratia trebuie depusa obligatoriu ( si mai primesti si sanctiune) chiar daca in instuctiuni se specifica faptul ca se depune numai daca veniturile au fost platite
In aceasta situatie nu ar fi bine sa facem plangere impotriva procesului verbal prin care suntem sanctionati cu avertisment ?
Stie cineva cum ar trebui sa arate acesta plangere si sa avem si sanse de reusita sau mai bine o lasam balta pentru ca e dificil sa te lupti cu cei de la finante chiar daca ai dreptate?