avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanata presedintiala domiciliu copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanata presedintiala domiciliu copil

Prin ordonanata presedintiala, domiciliul copilului s-a stabilt la mama lui. Citez din ordonanata: " Prezenta ordonanata presedintiala este provizorie si executorie, in ceea ce priveste cererea avanad ca obiect stabilire locuinta minor, urmand a fi executata fara somatie". Cu toate acstea tatal ia copilul cand vrea de la gradinita, il tine la el cate zile vrea. Tatal nu are o hotarare prin care sa aibe stabilit un program de vizita.
Intrebarea este: daca odonanta este executorie, cu ajutorul carei institutii poate fi pusa in aplicare ? (Politia spune ca nu este de competenta ei si mama si tatal trebuie sa se inteleaga asupra acestui aspect ) Este imposibil de stabilit o intelegere cu tatal pentru un program de vizita.
Cel mai recent răspuns: mihaih , utilizator 19:38, 26 August 2019
Mergeți la grădiniță cu hotărârea, discutați cu educatoarele să vi-l încredințeze doar dvs, tatăl trebuie să solicite în instanță un program de vizită!
Totuși, ar fi bine să vă înțelegeți cu el și să nu-l privați totalmente de dreptul la legături personale!
Multumesc frumos pentru raspuns.
Problema este ca d-na directoare spune ca nu poate sa refuze sa dea copilul tatalui. Mama este de acord ca tatal sa-si vada copilul. Dar tatal abuzeaza de aceasta si nu respecta nici o intelegere.
De aceea intreb: se poate eventual merge la un executor judecatoresc sau alta institutie care sa ajute la punerea in aplicare a ordonantei ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala mp36 mp36 Am depus in instanta o ordonanata presedintiala pentru program vizitare minor iar judecatoria in cauza mi-a admis-o.Fosta sotie, nemultumita a facut apel la ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari privind domiciliul copilului MIHAELA333 MIHAELA333 Buna ziua,va rog sa ma ajutati daca puteti cu un sfat.Am divortat la notar,apoi am introdus un ordin de protectie in instanta,printre ce am cerut eu acolo nu ... (vezi toată discuția)