avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Activitate viol3ta

Activitate viol3ta

Răspuns la discuția Divorþ
Am o intrebare. Am finalizat divortul pe 11.09.2008 si vreau sa stiu daca este suficienta comunicarea de divort pentru a merge sa-mi schimb cartea de indentitate?Stiam ca dupa o luna ramane definitiva si irevocabila..dar ..este necesar sa ma duc la tribunal sa mai iau vreo hartie? Multumesc
Sa inteleg ca cel mai bine ar fi totusi sa apelez la un avocat care sa ma indrume. Si mai inteleg ca divortul se poate pronunta de la prima infatisare ( 12.06.2008), in conditiile in care nu avem copii si in conditiile in care sotul meu a specificat in cererea de divort ca este cu acordul ambelor parti. Ma aflu in situatia in care am plecat si m-am separat de el de aprox 3 luni, si inteleg ca a specificat in cerere ca nu am vrut sa ma intorc acasa. Nu stiu cum sa procedez in continuare. Imi cer scuze daca sunt insistenta insa as dori sa inteleg mai bine mersul lucrurilor.
Va multumesc foarte mult pentru sfaturi.
Giulieta nu inteleg exact la ce te referi exact cand spui sa cer verbal. Este vorba de faptul ca vreau o amanare sau sa spun verbal ca am nevoie de aparare. Pentru ca eu nu vreau un avocat, cred ca in privinta partajului m-as putea intelege amiabil cu sotul meu. Dar ma intereseaza doar sa mai aman divortul si nu stiu exact cum sa procedez. Multumesc.
Asa cum am banuit sotul meu a depus actele de divort si m-a informat ca pe 12.06 ar trebui sa ma prezint la tribunal. Ce sa fac ca sa aman decizia de divort, daca mai vreau un termen de gandire?
Este adevarat ca ma gasesc in acea situatie pe care ati descris-o dvs.
1.Cum decurg lucrurile in cazul unui divort? Cum se procedeaza dupa primirea citatiei acasa? Partajul poate fi facut dupa divort sau trebuie clarificat in timpul desfasurarii acestuia?
As dori cateva informatii deoarece sotul meu cred ca a depus actele de divort.
2.Cum se procedeaza in cazul in care avem un apartament si o masina cu credit? Eu sunt dispusa sa renunt la aprtament, cu despagubire, dar cum fac sa ies si din actele bancii, pentru ca o mare parte din bani sunt luati de la banca. Exista alta solutie in afara de vanzarea apartamentului?
Multumesc.