avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate Cornel03

Activitate Cornel03

Răspuns la discuția Neclaritari mostenire dupa tata
Mentionez : Casa si terenul au fost mostenite de la parintii lor, au acceptat succesiunea dar nu au iesit din indiviziune. Practic casa demolata a apartinut la amandoi. Acuma cand vede ca nu mai are unde sa stea ( pentru ca tata a daramat casa fara acordul fratelui ) ma ameninta ca ia jumatate din casa construita de tata. Nu stiu cum sa procedez .
Răspuns la discuția Neclaritari mostenire dupa tata
A demolat casa parinteasca si in locul ei a construit casa despre care e vorba. In acte sunt copropietari si pe teren si pe casa.Ce pot sa fac in aceste conditii ?
Tatal meu si cu fratele lui au o propietate primita mostenire de la parintii lor, bunicii din partea tatalui, formata dintr-o casa si un teren intravilan.Sunt copropietari dar nici unul nu locuieste acolo.Tatal meu a construit o casa pe acel teren fara ca fratele lui sa-si dea acordul.Dupa decesul tatalui meu fratele lui solicita jumatate din casa construita de tata.Spune ca sunt copropietari si ca au drepturi egale pe bunurile din acea propietate inclusiv casa construita de tatal meu. Ce pot sa fac in aceste conditii ? Ce sanse de reusita are sa obtina jumatate din casa construita de tata ?