avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neclaritari mostenire dupa tata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neclaritari mostenire dupa tata

Tatal meu si cu fratele lui au o propietate primita mostenire de la parintii lor, bunicii din partea tatalui, formata dintr-o casa si un teren intravilan.Sunt copropietari dar nici unul nu locuieste acolo.Tatal meu a construit o casa pe acel teren fara ca fratele lui sa-si dea acordul.Dupa decesul tatalui meu fratele lui solicita jumatate din casa construita de tata.Spune ca sunt copropietari si ca au drepturi egale pe bunurile din acea propietate inclusiv casa construita de tatal meu. Ce pot sa fac in aceste conditii ? Ce sanse de reusita are sa obtina jumatate din casa construita de tata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel03 , utilizator 21:47, 26 Septembrie 2019
Problema este terenul de sub casă, la care este coproprietar și unchiul dvs. Casa pe numele cui este trecută în acte`?
A demolat casa parinteasca si in locul ei a construit casa despre care e vorba. In acte sunt copropietari si pe teren si pe casa.Ce pot sa fac in aceste conditii ?
Dacă nu ajungeți la o înțelegere amiabilă, cel mai probabil unchiul o să vă dea în judecată, și va hotărî instanța. Casa e zidită pe pământul care este și proprietatea unchiului. Va trebui să cumpărați de la unchiul pământul de sub casă, sau să-i dați jumătate de teren.
Mentionez : Casa si terenul au fost mostenite de la parintii lor, au acceptat succesiunea dar nu au iesit din indiviziune. Practic casa demolata a apartinut la amandoi. Acuma cand vede ca nu mai are unde sa stea ( pentru ca tata a daramat casa fara acordul fratelui ) ma ameninta ca ia jumatate din casa construita de tata. Nu stiu cum sa procedez .
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2019
Cornel03, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din diviziune tanysele75 tanysele75 Acum 30 de ani parinti mei au cumparat o casa, tatal meu a mai avut un frate si la trecut si pe el in contract.Dupa moartea parintiilor mei si-a cerut parte ... (vezi toată discuția)
Buna seara. tatal meu doreste sa ne doneze casa mie si fratelui ... Cld223 Cld223 Buna seara. Tatal meu doreste sa ne doneze casa mie si fratelui meu..se poate face la comun sau trebuie impartit imobilul in doua parti? (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme!ajutor! dani3lla dani3lla :((:((Buna seara! Ce parere aveti:in urma unei succesiuni introduse in instanta poate sa mi ia o parte din casa, fara ca eu sa fiu de accord?! Sa va spun ... (vezi toată discuția)