avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere din diviziune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere din diviziune

Acum 30 de ani parinti mei au cumparat o casa, tatal meu a mai avut un frate si la trecut si pe el in contract.Dupa moartea parintiilor mei si-a cerut parte din casa si vrea sa se imparta in doua ,adica so excluda pe mama din contract.
Contractul e facut pe tatal meu,mama si fratele tatalui.El vrea ca sa ma scoata din casa si sa vina el sa locuiascain casa parinteasca.
Ce pot sa fac eu .
Cel mai recent răspuns: tanysele75 , utilizator 19:06, 24 Aprilie 2009
Interesant este rationamentul tatalui d-voastra, atunci cand l-a facut copropietar pe aceeasi casa, alaturi de sotia sa.
Dar in fine, va puteti judeca.
Dar oricum ar fi acesta este coproprietar si nu mostenitor, iar iesirea acestuia din indiviziune se face prin instanta de judecata, care va impune ca solutii, fie vinderea casei si impartirea banilor, fie acordarea de catre d-voastra a unei sume de bani care sa reprezinte "cumpararea" dreptului sau de propietate.

Cel mai corect ar fi sa va adresati unui jurist si sa-i artati actul de vanzare- cumparare, cai de acolo rezulta si ce cota ii revine unchiului.

Succes!
Multumesc pentru raspuns.
Dar ce nu inteleg eu cum poate sa ceara scoaterea din contract pe mama mea .Suma achitata pentru casa este data de tata fara sa se specifice ca ar contribui si unchiul cu bani.Pe vremea aceea tatal meu il intretinea pe fratele lui deoarece nu avea numai 19 ani si nu avea nici un venit si erau fara parinti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neclaritari mostenire dupa tata Cornel03 Cornel03 Tatal meu si cu fratele lui au o propietate primita mostenire de la parintii lor, bunicii din partea tatalui, formata dintr-o casa si un teren intravilan.Sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire. buna ziua. caut un raspuns la urmatoarea situatie. tatal meu ... vdioana vdioana Buna ziua. Caut un raspuns la urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat de curand si urmeaza sa facem succesiunea. Situatia sta in felul urmator: mai am o sora ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa dovedesc ca am despagubit pe cineva daca nu am acte si nici martori? maryyyana maryyyana Buna ziua, tatal meu impreuna cu fratele lui au mostenit casa parinteasca de la tara, unde ulterior tatal meu s-a mutat,sa poata locui linistit l-a ... (vezi toată discuția)