avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Activitate COSMINA L.

Activitate COSMINA L.

Răspuns la discuția Intretinere pentru un "parinte"
Exemplul dvs nu este dur , dimpotriva , cojile de nuca sunt o pedeapsa mult prea usoara comparativ cu ceea ce a indurat sotul meu timp de 14 ani (si soacra mea deopotriva). Iar in momentul in care au reusit sa fuga la propriu de la el , au zis bogdaproste ca au scapat si va dati seama ca nimeni nu s-a gandit sa faca demersuri pentru a fi decazut din drepturi, de aceea soacra mea a si acceptat un partaj jignitor, sa nu-l mai vada si sa nu mai auda de el, iar pensia pe care a pretins-o pentru copii i s-a parut minimul pe care l-ar fi putut plati tatal copiilor lui dupa cat au muncit. Din partea noastra , ii vom da tot atatea alimente, imbracaminte , medicamente si apreciere cat a dat si el copiilor lui . Oare stie de cate ori au fost copii lui bolnavi? A cumparat vreodata medicamente pentru ei ?
Deci moral nu il poate obliga nici o instanta din lume pe sotul meu sa-l intretina, dar legal , daca ii plateste intretinere, o perioada dupa care el vinde acea casa (cu o clauza viagera , sa spunem).....nu ai picat de fazan , si nu castiga tot imoralitatea intr-o tara unde si asa nu da pe dinafara? Nu incurajam astfel parintii denaturati, care sunt foarte greu de decazut din drepturi (pentru ca ne place sau nu legea ii apara si banul este la putere) , "faceti copii, bateti-va joc de ei, cheltuiti-va banii, vindeti tot , ca la batranete oricum sunt obligati sa va intretina !".
Acum intrebarea mea este: daca apeleaza la partea morala si demonstreaza cu martori ca nu merita acest drept de intretinere are vreo sansa sotul meu sa castige ? Pentru ca doar ideea ca as putea sa-i dau chiar si zece lei ma deranjeaza, pentru ca stiu sigur ca dupa o perioada va instraina absolut tot ce are.
Bun , sa presupunem ca se stabileste o pensie lunara de intretinere, socrul meu nu poate instraina ulterior bunurile pe care le are ? Pentru ca a amenintat de nenumarate ori cu acest lucru.
Actiunea este deja pe rol.
Bunica, se afla in intretinerea noastra (a mea si a sotului meu, exact asa este specificat in contractul de intretinere) si trebuie sa locuiasca la domiciliul nostru , noi suntem obligati sa ii asiguram alimente , imbracaminte, medicamente, etc. Impreuna avem un copil de patru ani. Contractul ipotecar este pe numele sotului meu, iar eu sunt codebitor. Sotul meu are in momentul de fata un venit net de 850 Ron (aproximativ). Despre cumnata mea nu stiu ce sa va spun , ce venit are si ce cheltuieli , iar mai multe date despre "socrul" meu nu stiu (referitor la venit).
Va multumesc din suflet pentru sfaturi si aveti dreptate : nu ma pot contrazice in instanta, pentru ca acolo conteaza fiecare cuvintel pe care il spui si bineinteles ca vom consulta un avocat mai ales pentru ca procesul respectiv este la cateva sute de Km de orasul unde locuim, dar am vrut sa plecam la drum cu lectia invatata si sa stiu la ce sa ne asteptam.
Domnule avocat, eu nu spun ca sotul meu nu este copil sau ca acel individ nu este tatal lui, spun doar ca acest om toata viata lui a avut mana doar de luat , spun ca este un om care si-a renegat copiii si care i-a chinuit cat a putut si care acum simte nevoia sa se razbune pentru faptul ca legea l-a obligat sa plateasca copiilor lui pensie alimentara.Adica sa-si ia inapoi ce a dat. Acest om nu a vrut sa ne cunoasca si nu a vrut sa-si vada copiii atunci cand s-au dus la el. A fost profesor toata viata si acum este la pensie si are un apartament. De ce nu si-a cautat copiii personal sa le spuna ce are de spus? Ne-a trimis o scrisoare in care ne-a dat numarul de telefon mobil sa-l contactam daca avem vreo nelamurire si sa ne spuna ca fiecare minut de convorbire ne costa 100 ron . Banuiesc ca are bani sa se intretina din moment ce are telefon mobil. Daca ar fi fost un om cum trebuie nu i-ar fi negat nimeni ajutorul, si aveti dreptate nu este o situatie ilara , este una in care ar trebui sa plangem si sa ne dam seama ca noi nu avem nici o vina pentru parintii pe care ii avem si ca odata ce i-am capatat ii avem pe viata, ce daca ei ne maltrateaza fizic si psihic, noi avem obligatia sa-i suportam ca sunt ai nostri, si daca se poate sa le platim si pensie. Noi nu avem posibilitate sa-l intretinem si vom demonstra asta cu acte , dupa cum ne sfatuiti, dar de ce unii parintii isi aduc aminte ca au copii numai atunci cand trebuie sa primeasca ? Va multumesc foarte mult pentru sfat ! Am inteles ca este o situatie serioasa si o voi trata ca atare. As vrea totusi sa mentionez ca avem un venit net de aproximativ 2000 ron pe luna (inclusiv bunica) si un credit ipotecar de aproximativ 850 ron la care se adauga si celelalte cheltuieli curente. Familia numara patru persoane. Cam ce valoare ar putea avea pensia de intretinere ?
Multumesc inca o data!
Nu stiu daca v-ati mai confruntat cu aceasta problema, pentru ca eu nu am mai intalnit un caz asemanator. De curand am primit o citatie prin care sotul meu este chemat in judecata de tatal lui, unde solicita intretinere de la sotul meu si de la sora lui , motivand ca are o pensie mica din care nu se poate descurca si o serie de boli "incurabile".Situatia este la prima vedere ilara dar totusi cat se poate de serioasa.Tatal este divortat de mama de aproximativ 10 ani, copii au fost incredintati mamei, tatal fiind obligat sa plateasca pensie alimentara copiilor pana cand acestia au terminat studiile. In urma partajului incheiat in anul 2001 tatal a ramas cu tot iar mama a ramas in strada cu doi copii si o despagubire de 15 milioane lei vechi, dupa o munca de o viata (casa , masina si terenuri).Acest tata, in decursul casniciei , si-a maltratat copii si sotia, alungandu-i de nenumarate ori de acasa (si multe alte tratamente rele pe care nu merita sa le mai amintesc aici ).
Si-a renegat de nenumarate ori copii, inclusiv , atunci cand l-am sunat sa -l anunt ca va fi bunic , mi-a spus ca este o coincidenta de nume, pentru ca el nu a avut niciodata copii. Inclusiv l-a amenintat pe sotul meu ca atunci cand se va pensiona il va da in judecata pentru intretinere , sau il va dezmosteni. Si dupa 4 ani in care nu am mai stiut nimic de el si-a pus in aplicare amenintarea. Noi o mai avem in intretinere pe bunica mea, cu care avem un contract de intretinere viagera, avem un copil de 4 ani si un credit ipotecar . Cumnata mea (sora sotului) este plecata din tara si de asemeni are un credit ipotecar (destul de mare). Avand in vedere aceste lucruri instanta ma poate obliga sa-i platesc pensie alimentara? Daca un parinte isi poate renega copiii, nu poate si un copil sa faca acelasi lucru?
Daca v-ati mai confruntat cu o problema similara va rog dati-mi un sfat.