avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate iulia 27

Activitate iulia 27

Din ce inteleg, ar trebui sa se aprobe decizia de pensionare (celelalte conditii de eligibilitate fiind indeplinite) pe care o va primi acasa, dar pensia va fi pusa in plata doar dupa ce va duce la Casa de Pensii decizia de incetare a contractului individual de munca. Practic daca el duce aceasta decizie de incetare a ctr individual de munca in perioada in care dosarul sau este in proces de analizare,inainte de a primi decizia de pensionare, pensia va intra in vigoare de la data depunerii deciziei de incetare a contractului de munca.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna ziua,

Va multumesc frumos pentru raspuns si pentru promptitudine. As vrea sa va mai intreb un lucru. In situatia in care s-au depus actele pentru pensionare anticipata partiala, insa ultimul angajator nu a finalizat contractul de munca, persoana respectiva fiind in continuare angajata, desi i se comunicase incheierea contractului de munca (au existat probleme in contabilitatea angajatorului) ce se poate face? Va fi respinsa cererea de pensionare anticipata si va trebui depusa din nou in momentul in care respectiva persoana nu va mai fi angajata cu contract individual de munca? Sau in cazul in care se va rezolva cu finalizarea contractului de munca, pana la primirea deciziei de pensionare, pensia va intra in vigoare din momentul la care a incetat contractul de munca?
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: pensia anticipata partiala se poate cumula cu salariul?

Multumesc anticipat. O zi frumoasa!
Avem pe rol un proces de retrocedare(reclamantii,revendicand un imobil ,prezentand ca dovada un act de mostenire facut in favoarea unei fine),aspectul care mie mi se pare ciudat este acela ca acest litigiu a mai fost judecat de 2 ori,in 1999 si in 2003,in 2003,reclamantii adresandu-se chiar si la CEDO si primind si de aici un raspuns defavorabil lor.Desi in ambele procese au castigat in prima instanta la judecatoria sectorului 1,au pierdut apoi la toate instantele superioare,inclusiv la cedo.Intrebare mea este daca in aceste conditii era normal sa poata intenta din nou un proces la judecatoria sectorului 1,asa cum au facut si daca da,exista sanse sa si castige(precizez ca pana in acest moment nu au adus probe noi in proces)?