avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Activitate nic_pop

Activitate nic_pop

Multumesc.
Buna ziua,

Am decizia de divort din septembrie 2019. Daca sunt repartizate dividende pe anii anteriori (deci inainte de septembrie 2019) la societatea unde sunt actionar, trebuie sa platesc pensia alimentara aferenta acelor sume?

Multumesc
Pretul casei il da un evaluator imobiliar. Docamdata pot lua de bun pretul pe care l-a dat evaluatorul cu care a discutat fosta sotie (oricum pot face si eu o evaluare cu altcineva). Dilema insa o am in legatura cu acel credit ramas de plata. Cum il iau in considerare, cu sau fara dobanzi?
Multumesc pentru raspuns, eu speram ca pana sa ajungem acolo sa reusim sa gasim o solutie. Mai ales daca reusesc sa aflu pretul net al imobilului.
Buna ziua,

Sunt proaspat divortat si, din pacate, ca multi altii, nu ne intelegem cu privire la modul cum sa impartim proprietatile. Adica eu sunt total de acord cu o varianta de impartire 50-50% sau chiar mai putin sa-mi revina mie, dar fosta sotie nu e de acord.

Avem o casa si ceva terenuri, evident casa este proprietatea cea mai valoroasa. Fosta sotie a chemat ceva evaluatori, care oarecum neoficial i-au comunicat ca valoarea casei este de 140.000 euro (personal mi se pare o suma mult subevaluata).

Fosta sotie imi propune in schimbul casei care ii ramane ei, ca eu sa raman cu ceva terenuri pe care le mai avem, si care, repet, au o valoare mai mica.
I-am cerut in plus o suma de bani (nu cat sa acopere diferenta ramasa) dar nu e de acord.

Mai e un detaliu asupra caruia nu cadem de acord si despre acel detaliu v-as ruga sa-mi dati niste lamuriri. Pentru casa mai e un credit imobiliar in derulare, in valoare de aproximativ 25.000 de euro (neluand dobanda in calcul), dar si fara penalizari de rambursare anticipata.
Creditul se intinde pana in 2033 iar cu dobanzile pana atunci ajunge la 39.000 de euro. Eu am propus sa calculam 'valoarea' casei scazand acei 25000 din pretul evaluat.

Fosta sotie sustine ca din pretul casei trebuie scazut 39.000 de euro (pentru a diminua cat mai mult valoarea casei cu care ea doreste sa ramana). Va rog mult sa imi spuneti care ar fi calculul corect. Mentionez ca daca ii ramane casa, si ea o vinde a 2-a zi, plateste doar 25.000 de euro bancii.
Imi cer scuze pentru lungimea la care a ajuns solicitarea mea!

Va multumesc!