avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana Corina Toma

Activitate Ioana Corina Toma

Mulțumesc! Cu siguranță data viitoare voi deschide bine ochii înainte de a iniția o colaborare, fie ea în orice domeniu.

Sărbători fericite și tot ce vă doriți să se îndeplinească!

marcel.damaschin a scris:

O ultima interventie, dar valabila doar pt viitor. Intotdeauan cand incheiati un contract de orice forma cu oricine, abolut oricine! din zona extracarpatica, jud. Ilfov si Bucuresti, atentie mare, foarte mare! Atat va spun. In rest.....sorry.

Bună ziua!

Din păcate, după ce am trecut prin asta, am aflat că mulți procedează așa. Iar lucrările făcute de mântuială sunt la ordinea zilei.
Îmi pare rău pentru paguba dumneavoastră.
Acest personaj cu care am avut de-a face se numește (...).
A locuit mult timp în București, după spusele lui, fiind născut în Turnu Măgurele. Acum are adresa de domiciliu într-o comuna din Olt.

Sper doar să se poată face ceva ca astfel de specimene să nu mai înșele și alți oameni.
Ar fi oportun un portal web unde noi, beneficiarii pățiți, să putem denunța astfel de practici și autorii lor. În acest mod alți potențiali beneficiari ar putea căuta meseriașii într-o listă neagră, sa ii spun așa.
Cum vă pot trimite contractul?
Multumesc.

marcel.damaschin a scris:

Si inca ceva. Sigur aveti....."dreptate"?

Credeți - mă că acesta a fost primul impus. Să public povestea și datele dumnealui. Dar oare nu îmi fac un rău? Fără acordul dumnealui să fac publice datele sale personale?

SANTIER a scris:

Faceti-l public (nume, prenume, tel, cat mai multe semnalmente).
Sa-l cunoasca cat mai multi ...
Mergeti si pe varianta penala (discutati cu politia, sunt slabe sanse, insa un politist cu chef de munca, va poate ajuta). El stie la ce s-a expus si se bazeaza ca nu mergeti mai departe.
Cand se va simti tras la raspundere, va scoate capul, insa va trebui sa aveti rabdare.

Singurul considerent a fost cel financiar.
Noi construim o casă cu amprenta de 60 mp, parter și mansardă. Inițial a spus că manopera sa este de 40 euro/mp. Apoi a spus ca duce lucrarea la bun sfârșit cu 5500 de euro. Am acceptat, considerând că nu este o diferență chiar atât de mare. A profitat de neștiința mea și în ziua în care a turnat betonul de egalizare în fundație a mai adăugat 1000 de euro la preț, pe motiv că trebuie să fasoneze fierul. În total 6500 de euro manopera. Am spus ok, iar atunci am avut inspirația să semnăm un contract, de teama fluctuației prețului manoperei de la o zi la alta. Am descărcat de pe un site un model de contract, m-am dus la un centru de copiere și l-am tipărit în 2 exemplare. I-am citit conținutul, a fost de acord și am semnat amândoi. A primit și dumnealui un exemplar. Planurile le primise cu câteva zile înainte. I-am făcut o poză cărții de identitate. A primit în acea zi un avans de 1000 de euro, conform contractului, iar apoi a plecat acasă la dumnealui, în Olt. Lucrarea noastră este în comuna Berceni. S-a întors după câteva zile pentru turnarea elevațieisi a plăcii de beton de la parter. A realizat lucrarea, a primit tranșa stipulată în contract și a plecat din nou acasă. Când s-a întors, l-am primit să stea la noi, într-o garsonieră, pentru că spunea că nu are cum să vină de unde stătea în gazdă. Între timp comuna Berceni intrase în carantină. Tot acesta este momentul în care am descoperit că a făcut niște greșeli, a aliniat incorect niște stâlpi, etc. Încerca să dea vina pe cei care lucraseră cu el. I-am spus că nu este problema mea cine a greșit. Am vorbit cu dirigintele de șantier și a găsit soluții pentru respectivele probleme, astfel încât am acceptat să continuăm lucrarea. A început să ceară bani în avans. I-am spus că îi va primi după ridicarea parterului și turnarea plăcii, conform contractului. A insistat atât de mult că nu are cu ce plăti oamenii, ce mânca etc., încât ne-am înduioșat și i-am dat niște bani. La câteva zile iar a cerut. Iar i-am dat. Pentru că treburile nu avansau, am refuzat să îi mai dăm bani. Atunci a hotărât să plece. Amenințând, intimidând etc. Sintetizând... A promis efectuarea lucrării la un preț mic. A lucrat execrabil, nu a respectat proiectul, a făcut risipă de materiale etc. A luat o mare parte din bani și a plecat.


marcel.damaschin a scris:

Perfect! Daca aveti toul legal, intrebarea se pune: cum ati acceptat si ce fel de contract ati incheiat cu un....necunoscut? Ce contin clauzele? Nu sunteti singura si multi procedam. dar, impreuna invatam. Este greu sa inchei cu o firma autorizata din multe considerente, care nu fac obiectul. Deci? Multumesc.

Am înțeles acum. Mulțumesc pentru clarificare.

Florin Cornea a scris:

@Ioana Corina Toma nu la dvs. se refera temeiul raspunderii delictuale ci la antreprenorul care a efectuat lucrari fara a fi in legalitate.

Nu știu de ce vă grăbiți să mă considerați "delictuală". Autorizație de construire există. Avize, tot.
Inclusiv proiect și documentație tehnică de execuție, întocmite de proiectant autorizat, plătite taxe la ISC și OAR.
Sunt în regulă. Nu aș fi început lucrarea dacă nu aș fi depus documentația pentru obținerea autorizației de construire.
Faptul că am fost indusă în eroare și mi s-a promis ridicarea casei la prețul menționat în contract ce constituie?

marcel.damaschin a scris:

Da. Pare un temei. Daca vedem si ce scrie in contract. D-na executa lucrarea cu autorizatie/proiect? Sa nu-si dea cu stangu-n dreptu". Casa nu va fi intabulata fara pv de receptie, nu? Si ce va contine acela, daca nu are autorizatie? Nu si-a asumat responsabilitatea prin nerespectarea legii? Odata ce dansa nu a respectat-o, poate cere altuia s-o faca? N-a fost un compromis? Corect, am aceeasi opinie. Este pana la coada un contract si cu ceva dovezi avand forma scrisa. Dar este legal? Nu este singura care a facut si face la fel. Dar, fiecare Primarie are o alta...palarie. Iar tema este interesant de dezvolat. Cu "delictuala", fiind deja un contract in forma scrisa, n-am aceeasi parere. Multumesc.

Exact. Nu vreau să îi fac rău. Vreau doar dreptate. De când am pățit ce am pățit, tot citesc pe forumuri de situații similare. Oamenii păgubiți cum își pot face dreptate?
Iar dacă domnul meseriaș așa procedează de obicei, ia lucrări pe care știe ca nu le poate duce la bun sfârșit, încasează banii și lasă lucrurile neterminate, o face cu premeditare, nu?
Este o modalitate de înșelătorie în formă continuată, nu?
Iar dacă avertizează beneficiarul că ambii copiii ai săi activează în sfera juridică, cum se numește?
Sau că "are oameni/băieți" care vor împiedica acțiunile proprietarului?!
În opinia mea sunt amenințări, formule de intimidare, care cel mai probabil funcționează în majoritatea cazurilor.
Ce pot face?

marcel.damaschin a scris:

Ne spuneti va rog si temeiul legal? Construirea unie case implica anumite calificari si responsabilitati. Nu vorbesc numai de respectarea proiectului, dar si calitatea in constructii (legea 10/1995). Contractul nu are niciun temei de drept, si-a asumat responsabilitatea. Pe d-na o intereseaza nu sa-l trimita in puscarie si sa-i ia praful de pe toba, ci sa-si termine lucrarea, ori sa-si recupereze banii. In ce temei? Opinia mea. Multumesc.

Puteți veni cu un notar pentru radiere, însă veți suporta costurile.
Este posibil ca în contractul de credit sa existe o clauză privind radierea necomisionată. Verificați.

cristina7713 a scris:

Buna ziua ! Am avut un credit la banca de nevoi personale (din 2007), pe care l am garantat cu o ipoteca, pe un apartament . Creditul a fost achitat, iar acum astept scoaterea de sub ipoteca al imobiluli ( am inteles ca dureaza 10 zile ). Intrebarea mea este, daca pot veni cu un notar personal sau trebuie sa astept din partea bancii , pentru a radia ipoteca?

Mulțumesc pentru răspuns. Să înțeleg că acest contract pe care l-am încheiat nu are nici o valoare? Domnul presta o muncă (un serviciu) remunerat. Nu se putea determina o perioadă exactă de "angajare" întrucât, depinzând inclusiv de condițiile meteo, o construcție poate fi ridicată într-o lună, două, trei etc.
Plus că nu cred că ar fi semnat un astfel de contract de muncă. Am impresia că este asistat social și și - ar fi pierdut drepturile bănești.

Iulian Manea a scris:

Intradevar, Codul muncii prevede ca si intre persoane fizice sa se incheie contract individual de munca iar nu contract civil de prestari servicii.