Singurul considerent a fost cel financiar.
Noi construim o casă cu amprenta de 60 mp, parter și mansardă. Inițial a spus că manopera sa este de 40 euro/mp. Apoi a spus ca duce lucrarea la bun sfârșit cu 5500 de euro. Am acceptat, considerând că nu este o diferență chiar atât de mare. A profitat de neștiința mea și în ziua în care a turnat betonul de egalizare în fundație a mai adăugat 1000 de euro la preț, pe motiv că trebuie să fasoneze fierul. În total 6500 de euro manopera. Am spus ok, iar atunci am avut inspirația să semnăm un contract, de teama fluctuației prețului manoperei de la o zi la alta. Am descărcat de pe un site un model de contract, m-am dus la un centru de copiere și l-am tipărit în 2 exemplare. I-am citit conținutul, a fost de acord și am semnat amândoi. A primit și dumnealui un exemplar. Planurile le primise cu câteva zile înainte. I-am făcut o poză cărții de identitate. A primit în acea zi un avans de 1000 de euro, conform contractului, iar apoi a plecat acasă la dumnealui, în Olt. Lucrarea noastră este în comuna Berceni. S-a întors după câteva zile pentru turnarea elevațieisi a plăcii de beton de la parter. A realizat lucrarea, a primit tranșa stipulată în contract și a plecat din nou acasă. Când s-a întors, l-am primit să stea la noi, într-o garsonieră, pentru că spunea că nu are cum să vină de unde stătea în gazdă. Între timp comuna Berceni intrase în carantină. Tot acesta este momentul în care am descoperit că a făcut niște greșeli, a aliniat incorect niște stâlpi, etc. Încerca să dea vina pe cei care lucraseră cu el. I-am spus că nu este problema mea cine a greșit. Am vorbit cu dirigintele de șantier și a găsit soluții pentru respectivele probleme, astfel încât am acceptat să continuăm lucrarea. A început să ceară bani în avans. I-am spus că îi va primi după ridicarea parterului și turnarea plăcii, conform contractului. A insistat atât de mult că nu are cu ce plăti oamenii, ce mânca etc., încât ne-am înduioșat și i-am dat niște bani. La câteva zile iar a cerut. Iar i-am dat. Pentru că treburile nu avansau, am refuzat să îi mai dăm bani. Atunci a hotărât să plece. Amenințând, intimidând etc. Sintetizând... A promis efectuarea lucrării la un preț mic. A lucrat execrabil, nu a respectat proiectul, a făcut risipă de materiale etc. A luat o mare parte din bani și a plecat.
marcel.damaschin a scris:
Perfect! Daca aveti toul legal, intrebarea se pune: cum ati acceptat si ce fel de contract ati incheiat cu un....necunoscut? Ce contin clauzele? Nu sunteti singura si multi procedam. dar, impreuna invatam. Este greu sa inchei cu o firma autorizata din multe considerente, care nu fac obiectul. Deci? Multumesc.