Nicoleta Ana
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnul avocat. Oamenii care se afla in asemenea situații nu stiu etapele începerii acestei proceduri de recuperare a prejudiciului cauzat . Pur si simplu sunt blocați si caută începutul acțiunii deoarece nu au cunoștințe juridice in acest domeniu , nu sunt familiarizați cu aceste acțiuni, de aceia au întrebări la care nu prea răspunde nimeni concret.
Si cei care o mai fac doar descurajează reușită acțiunii in instanță.
Nu am pierdut atâta timp in speranță sa imi rezolv cazul personal, deși am înțeles cu cunoștințe temeinice se poate , exista exemplu real ca exista astfel de persoane care au demarat procesul in instanța pe cont propriu si instanța le-a dat câștig de cauza.
Procedura ar fi următoarea:
-Existenta unu proces verbal întocmit de către politie rutiera ( acesta tine loc si pentru autorizația de reparatie)
-Solicitare eliberare Proces Verbal de ridicare al cadavrului animalului de la Politia comunitara
- Dosar de dauna de către un servise autorizat rar pentru evaluarea costurilor de reparatie estimative emise de programul autorizat internațional audatex ( se poate merge si mai departe pentru repararea autoturismului pentru a stabilii costul final al reparației , cost pe care vreți sa il recuperați ca si dauna in instanța pe cale judecătorească
- Notificare scrisa trimisa prin Posta Romana cu confirmare de primire către CNAIR ( timp de răspuns 30 zile)
cu solicitarea rezolvării pe cale amiabila a recuperări prejudiciului provocat din cauza accidentului rutier
- Contactarea unui avocat .Primul pas deschiderea procesului , Proces Civil contencios administrativ si de aici avocatul se v-a ocupa de următoarele demersuri: prezenta unui evaluator constatator dauna desemnat de către instanța judecătorească, răspunsuri la întâmpinarea instituitei chemate la termene( CANIR si APVS (AVPS daca este cazul ((nu au documente oficiale trimise către CANIR cu solicitările luări masurilor de siguranta)) ....etc
(lipsa semnului rutier pe sectorul de drum atenție animale din cate am înțeles AVPS trimite solicitări către CNAIR pentru a lua măsuri pentru desfășurarea traficului rutier in condiții de siguranța a participanților la trafic pe drumurile publice, chemarea in judecata a acestei instituții poate cauza costuri plății cheltuieli de judecata in zadar daca acesta instituție face dovada trimiteri acestor solicitări de luare de masuri pentru desfășurarea traficului rutier in condiții de siguranța a participanților la trafic pe drumurile publice)
CNAIR -Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere
AVPS -ASOCIAŢIA VÂNĂTORILOR ŞI PESCARILOR SPORTIVI care au in administrare si gestionare fondul cinegetic pe raza producerii accidentului rutier
Am dat acordul service-ului Volkswagen pentru reparatia autoturismului. Urmeaza sa trimit o notificare proprietarului/administratorului fondului cinegetic ca într-un termen rezonabil sa imi achite daunele produse
Ieri am fost contactat de service vw la care am anulat reparatia
au spus ca primesc de la ei deviz estimativ de reparatie, fotografii dauna facute in timpul demontarii si factura pentru constatare dauna.
Astazi am sa fiu sunat de catre consilier service Vw sa imi ceara acordul sau la renuntarea reparatiei acestuia. Bineinteles am sa renunt la derularea procedurii de reparatie.. Epava se afla acolo. V-a ramane in custodia reprezentantei service?. Care este etapa urmatoare . Ce documente trebuie sa obtin si de la cine ?
administratorul drumului respectiv pt lipsa semnalizarii prezentei animalelor salbatice.- OUG nr. 195/2002 art.5. alin. (6)
-În cazul producerii unui eveniment rutier ca urmare a stării tehnice necorespunzătoare a drumului public, a nesemnalizării sau a semnalizării necorespunzătoare a acestuia, precum și a obstacolelor ori lucrărilor care se execută pe acesta, administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrărilor răspunde, după caz, administrativ, contravențional, civil sau penal, în condițiile legii.
Sectorul de drum judetean ridicat la nivel de drum european unde s-a produs accidentul are doua semne de interzicere si anume limitare de viteza 70km/h si un semn depasirea interzisa, deoarece acolo exista o intersectie cu un drum comunal lateral dreapta fara prioritate. Intersectie precedata de o curba la stanga cu raza mai mica de 100 m semnalizata cu 5 panouri succesive de atentionare . intentia directiei de deplasare initiala a fost spre inainte pe drumul judetean/ european
Angajați un av pt o acțiune în răspundere civilă delictuala,sansele dvs de castig sunt foarte mari.Din experienta in litigiile cu instituții,nimeni nu își asumă vreo răspundere instanta e singura cale.
In acest caz sa nu fie necesar sa trimit scrisoare catre institutii in vederea ajungerii la intelegere amiabila sa o am ca o dovada de intentie atasata la dosar