avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate gaif

Activitate gaif

Răspuns la discuția Reclamatie
Am si eu aceeasi problema, am solicitat sa fiu anuntat in legatura cu anumite probleme ,subiecte de pe forum acum m-am edificat si multumesc inca odata pentru aceasta, daca voi mai avea nevoie sigur voi mai apela dar acum as dori sa nu mai primesc aceste anunturi, e-mailuri. Am urmat calea indicata de mai multe ori ,intr-un interval de timp mai lung si clicul pe modificat[/b nu are efectul dorit #-o :((
Sunt asistent medical,pensionat anticipat si am solicitari de a presta acest serviciu.Am autorizatie de libera practica.
INtREBARE: Am dreptul sa prestez aceasta munca de asistent medical cu contract de prestari servicii ca PFA ,in cabinete medicale private,policlinici private,laboratoare,spitale, etc, in baza unui contract de prestari servicii? Daca am dreptul, trebuie sa renunt la pensia anticipata?

CELE DOUA RASPUNSURI PRIMITE MI SE PAR A FI CONTRARII. ACUM SUNT SI MAI NELAMURIT.
AS DORI DACA SE POATE UN RASPUNS IN BAZA L.NR.19/2000 ART 92, (1), b , CU TRIMITERE LA ART. 5, al (1).
Din cate pricep eu, nefiind jurist, realizarea de venit ca pers. autorizate sa desfasoare activitati independente nu
necesita suspendarea platii pensiei anticipate.
Ceea ce iar nu stiu este daca e legal ca activitatea de asistent sa poata fi practicata cu contract de prestari servicii (PFA).
Multumesc tuturor celor care au raspuns intrebarilor mele. Raspunsurile le consider foarte utile in primul rind pentru mine deoarece imi intaresc convingerile, imi confirma informatiile, imi aduc un plus de cunostinte, absolut necesare in activitatea de administrare a firmei, imi dau curaj fiind si eu si firma in primele luni de activitate.
Sper ca raspunsurile primite, deosebit de clare si competente il vor determina si pe asociatul meu sa isi reconsidere atitudinea fata de societatea comerciale pe care am creat-o impreuna. Eu nu m-am indoit niciodata de capacitatea lui de a intelege situatia, problema este ca in treburile noastre a intervenit brutal si total ne informat un membru al familiei sale, dornic de a avea imediat bani.
Inca o data va multumesc tuturor si sper ca discutiile pe aceasta problema cu care eu m-am confruntat sa ne ajute si sa fie de folos si altor cititori de pe forum.
Cu deosebita consideratie, administratorilor site-ului Avocatnet.ro.
Am dreptul sa scot din contul socitatii (srl) bani in calitate de administrator , si sa ii dau unui asociat, care pretinde ca este dreptul lui.
fac urmatoarele precizari:
-suntem doi asociati intr-un srl cu parti sociale egale, cate 50% fiecare
-unul dintre noi este si administrator (eu)
-avem o firma de proiectare,
-capitalul social este cel minim prevazut de lege si nu ne-a permis sa facem angajari,
- am executat un proiect impreuna,noi,asociatii, fara sa fim angajati, avand contracte de colaborare,(cotract civil), despre care am aflat ca nu mai este valabil,
-dupa incasarea facturii au aparut divergentele
-eu,administratorul consider ca acei bani sa ramana in contul firmei si la sfarsitul anului financiar sa ii luam sub forma de dividente,
-el, asociatul meu doreste sa gasesc o modalitate de a scoate,acum, o suma care crede ca i se cuvine.
Sa spunem ca am cadea de acord supra sumei. INTREB
- exista posibilitate legala de a scoate bani si ai cheltui in alte scopuri decat pentru obtinerea de venituri (conforme cu obiectul de activitate al societatii)? Daca da sub ce forma? Daca nu , care ar fi consecintele daca as face totusi acest lucru?
-Asociatul meu sustine ca daca banii raman in contul societatii vor fi impozitati si in trimestrele urmatoare, suma cumulaindu-se cu alte eventuale venituri si la total se va aplica 16% impozit. Poate fi adevarata o asemenea ipoteza ? Eu am sustinut, ca de altfel si contabilul ca este o aberatie, Se va mai retine doar impozitul pe dividente.
va multumesc!