gaif a scris:
Am dreptul sa scot din contul socitatii (srl) bani in calitate de administrator , si sa ii dau unui asociat, care pretinde ca este dreptul lui.
Daca era o intrebare, rspunsul este ca nu. Distribuirea anticipata de dividende este infractiune.
fac urmatoarele precizari:
- am executat un proiect impreuna,noi,asociatii, fara sa fim angajati, avand contracte de colaborare,(cotract civil), despre care am aflat ca nu mai este valabil,
de ce nu mai e valabil?
-dupa incasarea facturii au aparut divergentele
-eu,administratorul consider ca acei bani sa ramana in contul firmei si la sfarsitul anului financiar sa ii luam sub forma de dividente,
asa este
- exista posibilitate legala de a scoate bani si ai cheltui in alte scopuri decat pentru obtinerea de venituri (conforme cu obiectul de activitate al societatii)? Daca da sub ce forma? Daca nu , care ar fi consecintele daca as face totusi acest lucru?
repet ce am spus mai sus: e infractiune.
-Asociatul meu sustine ca daca banii raman in contul societatii vor fi impozitati si in trimestrele urmatoare, suma cumulaindu-se cu alte eventuale venituri si la total se va aplica 16% impozit. Poate fi adevarata o asemenea ipoteza ? Eu am sustinut, ca de altfel si contabilul ca este o aberatie, Se va mai retine doar impozitul pe dividente.
Aveti dreptate, se impoziteaza o data profitul (indiferent ca faptic banii sunt in cont sau nu, pe hartie sunt acolo pana la distribuirea dividendelor) si apoi dividendele.