avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Activitate Alina1914

Activitate Alina1914

Domnule avocat,convocarea s- a intrunit pe data de 08.11.2019 si nu au avut niciun fel de probe,doar niste mesaje intre doua colege care vorbeau despre mine,eu am declarat si sustinut nevinovatia,astazi s_ au intrunit cele 15 zile calendaristice in care trebuia sa primesc un raspuns si o decizie a comisiei,ce trebuie sa fac in continuare? Sunt inca angajata lor,dar nu pot lua o decizie ,ce ma sfatuiti?
Am inteles,trebuie sa o fac scris? Daca o colega merge cu mine,sau doua,trei, trebuie sa anunt in scris? M- ati putea reprezenta daca v as ruga?

Cornel Vasile a scris:

Alina1914 a scris:

....,m- au lasat sa muncesc,pana astazi cand am primit instiintarea ca sunt convocata in cateva zile la cercetare disciplinara pe motivul ,,hartuire morala,, a colegei care sustine ca eu i- am adus prejudicii morale,mentionez ca nu am folosit niciodata un limbaj licentios,sau alte fapte de genul acesta,martori sunt toti colegii din birou,care au spus asta si angajatorului,totul in zadar,bineinteles,dna Director sustine ca nu ma mai vrea si punct,fara sa ma lase macar sa explic ce s- a intamplat pe data de 7 octombrieIn cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un avocat sau de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.

Pentru linistea mea sufleteasca,da,nu pot pleca cu capul jos,desi,dna Director m- a sicanat de la inceput,chiar m- a acuzat de fata cu colegii mei ca ma uit la partea sa dorsală,asta se intampla acum 2 luni,nici macar nu am acuzat- o pe colega mea,i- am lasat pe ceilalti sa o faca.
Dna Director, mi- a spus ca timpul costă bani si nu doreste sa o supuna pe domnisoara ,,colega,, in fata unei intrevederi,efectiv a refuzat sa ma asculte,ba mai mult,sicane dupa sicane doar doar sa cedez psihic,n- am facut' o,mi-am respectat contractul si mi- am vazut de treaba mea ca de fiecare data!

marcel.damaschin a scris:

Chiar daca aveti "dreptate", sunteti in "curtea" angajatorului. Credeti ca merita sa ramaneti?

Buna seara,
Multumesc mult pentru tot,mă ajută mult sa ma repliez,emoțional vorbind.
M- am prezentat la birou,mi s-a oprit accesul la tot ce ma putea să-mi desfasor activitatea,internet,programul de operare pe motiv ca firma,,mama,, a considerat ca pot lucra si fara acestea( tinand cont ca lucram in baza unui target) a doua zi,am primit mail sa mi mut echipamanetul de lucru in biroul superiorului ierarhic,am facut si asta,fara sa fac niciun fel de discutii,mi- am facut treaba,am comunicat cu superiorul doar scris,in doua zile s-au refacut conexiunile,m- au lasat sa muncesc,pana astazi cand am primit instiintarea ca sunt convocata in cateva zile la cercetare disciplinara pe motivul ,,hartuire morala,, a colegei care sustine ca eu i- am adus prejudicii morale,mentionez ca nu am folosit niciodata un limbaj licentios,sau alte fapte de genul acesta,martori sunt toti colegii din birou,care au spus asta si angajatorului,totul in zadar,bineinteles,dna Director sustine ca nu ma mai vrea si punct,fara sa ma lase macar sa explic ce s- a intamplat pe data de 7 octombrie
Multumesc mult pentru raspuns,am inteles faptul ca sunt doar doua solutii,eu imi doresc doar,sa nu fiu data un exemplu prost,in fata celor dragi mie de acolo ,vreau sa merg pana la capat,cu ajutorul unei persoane avizate,ca dvs. Vreau sa nu mai treaca nimeni din firma prin asa ceva,sunt si asa multe situatii foarte greu de suportat acolo,imi doresc asa cum am spus ,nu doar adevarul meu,imi doresc drepatea,nu as fi vrut sa apelez la institutiile statului,dar,se pare ca nu am alta solutie.
Va multumesc din tot sufletul pentru ajutor!
Deci,dvs. ma sfatuiti sa merg la serviciu si sa-mi indeplinesc actiunile ,fara sa inisist in a mi se face dreptate? Daca stau sa vorbesc despre discriminare si tratamentul aplicat de catre angajator,acesta din urma( o doamna ) acum doua luni de fața cu toti cei din birou mi-a spus ca mă uit la partea sa dorsala ( va rog din suflet sa ma iertati ca trebuie sa dau un exemplu din cele multe) eu,am ramas pe moment socata,m-a chemat apoi la dansa in birou si mi- a spus ca isi cere scuze ca a spus- o de fata cu ceilalti angajati,dar a simtit din totdeauna,ca sunt singura persoana care o masoara din cap pana in picioare,simt ca acum,deja,ma depaseste situatia!
Abaterea disciplinara grava,are la baza agresiune fizica sau verbala,nu? Eu asa gandesc in acest moment,nu este cazul,nu am avut in viata mea astfel de discutii,cercetarea disciplinara nu trebuie facuta de angajator,un expert ITM si cu o instiintare in prealabil?
Multumesc,
Cand am solicitat o discutie fata in fata cu aceasta colega,dna Director mi-a dat un raspuns pe masura,,timpul meu costa bani,iar eu,nu vreau sa fac asta,imi pare rau,dar trebuie sa ne despartim,imi pare rau ca am discutia aceasta cu un performer,dar,nu pot accepta un astfel de comportament,luni,iti voi spune daca e novoie sa stai 20 de zile sau nu,poate ai nevoie sa-ti cauti un job,,am insistat ca nu imi doresc sa plec pana nu lamuresc lucrurile,iar dansa,a insistat ca e mai bine poate sa nu vin nici luni.
Pot demonstra cu declaratia colegilor,ca eu,nu am vorbit urat,nu am avut niciodata un coportament deviant,din contra,am fost acuzata de catre doamna Director,ca sunt prea ,,mămoasa,, cu colegii si nu este in regula sa fiu asa
O colega cu care nu am avut relatie de prietenie si care se simte lezata de acest lucru, a sesizat conducerii faptul ca eu o deranjez cu glumele mele si ca ea vrea sa plece din cauza mea. Angajatorul nu a dorit sa ne asculte fața in fata,aducandu- i eu argumente ca ea este o persoana conflictuala desi, colegii, au sustinut ca n -am nicio vina in afara unui schimb de replici de bun simț.
Maine angajatorul doreste sa plec din firma fara preaviz, acuzandu-ma ca mint,

Eu vreau doar sa-mi dovedesc nevinovatia..si sa stiu care sunt pasii pentru a nu ma face de rusine ,mi se pare nedrept sa nu pot aduce argumente,sa nu am dreptul la replica.
Angajatorul,mi-a spus ca asa nu putem colabora,chiar daca sunt unul dintre cei mai buni oameni din firma si rezultatele mele demonstreaza asta,deja totul este trecut la alt rang,personal chiar si mi se pare discriminare!
Multumesc mult ,am mare nevoie de un sfat!!