Momentan incearca sa anuleze atat testamentul cat si antecontractul cu martori si o sa ma interogheze si pe mine. Avocatul m-a sfatuit sa fiu tare dar.. imi e teama. Nu vreau sa ramani cu banii dati si pe drumuri.
Care din acte e mai usor de anulat. Antecontractul sau testamentul (ambele au fost facute la notari). Nu inteleg cum el zice ca poate sa ne anuleze actele facute la notari. De ce mai exista notari daca se pot anula actele? Multumesc
Certificatul legatarului cu care mă judec pentru succesiune nu prea a fost făcut aşa cum trebuie (nu s-a cerut extras de carte funciara unde era notat antecontractul, unul din martori a zis ca ştie de o vânzare a imobilului, si notarul i-a zis ca ştie el ce face, acesta a făcut succesiunea pe baza unui copii xerox a actului de proprietate al casei) ) S-ar putea ca legatarul actual (il numesc actual pe parat) sa nici nu văzut vreo data un extras de carte funciara al imobilului dar de antecontractul de vânzare cumpărare a luat cunoştinţa când ne-a acuzat ca noi ne-am dus cu răposatul sa facem o vânzare si l-am indus in eroare punându-l sa semneze testamentul , si noi am fost nevoiţi sa il punem la dosar ca sa dovedim ca nu l-am indus in eroare. Ii voi face o notificare sa vina cu actele la încheierea vânzării pt ca vad ca procesul se lungeşte(cel de anulare a certificatului lui de legatar). Daca semnează vânzarea, si instanţa îmi da dreptate si cu testamentul o sa am pb pe viitor (adica actul de vanzare sa fie nul deoarece chiar daca la aceea data era legatar intre timp a pierdut aceasta calitate) sau intru in posesia casei pe care am plătit-o ca legatar si nici nu mai contează acest act?
Multumesc
Sunt prevazute urmatoarele clauze:
Sa incheiem vanzare la acelas notar pana la o data si o ora fixa.
Vanzatorul este obligat sa isi anunte mostenitorii de existenta acestei promisiuni si ca acestia nu pot prelua drepturi mai mari decat cel ce a cerut vanzatorul (mai scrie ceva in latina dar nu am actul in fata pt ca acum sunt la munca). In cazul in care vanzarea nu mai are loc din cauza ca proieminentul vanzator,nu se prezinta indiferent de motive prin mandatar sau in nume propriu pot cere in instanta eliberarea unui act care sa tin loc de ACT DE VANZARE AUTENTIC. La fel e si la mine doar ca daca nu ma prezint pierd avansul dat si la fel trebuie sa imi anunt mostenitorii de existenta acestui act.
Mi-e teama ca legatarul se va prezenta la notar(a luat cunostinta de acest antecontract) si eu daca nu ma prezint pierd avansul.
Multumesc.
Assyst
Am aflat de certificatul de moştenitor atunci când am vrut sa deschid succesiunea. Pt mine rămâne problema cu antecontractul. Cum fac sa il protejez mai bine, cum justific eu ca m-am prezentat la data si ora stabilita pentru vânzare.. Am aflat multe lucruri interesante de la voi. Mulţumesc.
Assyst
Problema sta in felul următor:
In momentul de fata pana la anularea testamentului anterior pârâtul este legatar universal.Corect? Daca e aşa atunci trebuie sa urmeze calea celui care i-a făcut testamentul. In câteva luni (vad ca procesul de anulare se tot lungeşte si după cate am aflat in vara sunt concedii lungi la judecători) va trebui sa dau diferenţa de bani pentru antecontract. Eu daca nu mă prezint pierd avansul (si nu e o suma mica) Ca legatarul vrea, nu vrea vânzarea, eu îmi apar antecontractul. Daca printr-o minune cu martori mincinoşi si cu o ce mai avea pârâtul nu îmi da câştig de cauza instanţa cu toate ca eu zic ca actele vorbesc (atunci de ce ar mai exista notari) eu rămân cu praful de pe "sa" si nu mai am ce călări. Legatarul nu il recunosc eu ci legea care spune ca e legatar pana la anularea legatului. De judecat cu mine însumi nu o sa mă judec chiar daca uneori îmi fac autocritica. Doar îmi protejez investiţia. Întrebarea mea rămâne de ce acte am nevoie sa dovedesc ca m-am prezentat la notar pt încheierea actului de vânzare cumpărare si pârâtul nu s-a prezentat sau nu a vrut încheierea contractului si daca am nevoie de martor?
Mii de mulţumiri.
Assyst
Aşa cum si avocatul meu m-a sfătuit mi-a zis sa nu ii facem nici o notificare pentru ca in cazul acesta ar fi o recunoaştere a faptului ca pârâtul este moştenitor. Dansul spune sa nici nu mă prezint la notar pt încheierea CV pt ca si asta ar fi o recunoaştere dar eu nu as vrea ca sa pierd antecontractul. Daca dansul insista sa nu mă prezint, si eu m-as prezenta la notar pt încheierea actului (măcar aşa rămâne in picioare) este suficient un martor si ce act sa cer notarului prin care sa dovedesc(eventual instanţei) ca m-am prezentat pt încheierea CV ca sa pot daca va fi nevoie sa deschid un proces prin care instanţa sa îmi dea un act autentic de V-C aşa cum este scris si in una din clauzele antecontractului. Mai este nevoie de notificare a pârâtului atât timp cat a luat la cunoştinţă de antecontract in instanţă (o copie se afla la dosar).
Mii de mulţumiri la toţi.
Assyst
assyst
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns. Da intradevar avocatul meu a cerut anularea certificatului de mostenitor pe seama beneficiarului primului testament. De antecontract a luat la cunostinta paratul (chiar daca in acesta era o clauza ca vanzatorul sa-si anunte urmasii sau legatarii de existenta acestuia) si prin actele de la dosar (a acuzat ca atunci cand am fost la notar cu vanzatorul acesta nu a stiut ce semneaza si ca raposatul stia ca semneaza un act de vanzare cumparare si nu un testament si de aceia a trebuit sa ne aparam cu aceste acte) Ce mi se pare ciudat e ca paratul acuza ca el nu are cunostinta de anumite acte, gasindu-le in casa doar pe cele care il ajuta pe el in caz, si asa incearca sa traga de timp. Eu tot nu inteleg la ce poate ajuta martorii din partea paratului si daca acestia in urma interogatoriului pot anula actele noastre.
Beneficiarul primului testament (vechi)inca nu si-a inscris dreptul in cartea funciara cu toate ca am vazut ca detine un certificat de legatar iar succesiunea acestuia a fost facuta doar in 15 zile de la moartea acestuia.In cartea funciara exista doar notarea mea cu privire la antecontractul de vanzare cumparare. De asemenea avocatul lui a acuzat faptul ca in testamentul meu nu este scris faptul ca "prin acest testament se anuleaza toate testamentele anterioare acestuia". Dupa cate stiu eu nu trebuie scris acest text obligatoriu pt ca acest tip de act prin simpla existenta a acestuia il anuleaza pe cel anterior.
Cu multumiri Assyst
Buna ziua Am si eu o problema care m-a cam dat peste cap. Anul trecut am facut un antecontract de vanzare cumparare cu plata avansului de aproximativ 97% din valoarea imobilului. Restul de 3% urmeaza sa il platesc in curand. Poate va intrebati de ce asa tarziu plata diferentei de bani, ei bine, casa a fost cumparata in baza legii 112 acum 11 ani si adeverintele din care reiesea ca imobilul nu se afla in litigiu, niciodata nu au iesit in timp (cand expira cea de la primarie cand cea de la prefectura). Problema nu ar fi asta. Vanzatorul din pacate a murit si ne-a lasat si un testament nemaiavand mostenitori de grad apropiat. De asemenea el mai facuse un testament inainte cu 30 zile de a il face pe al meu unei persoane care locuia in imobil testament la care avocatul meu a spus ca este nul.
Incercand sa deschid succesiunea am aflata ca aceasta fusese deja facuta si incheiata (in doar 15 zile de la decesul vanzatorului fara a se cere cel putin un extras de carte funciara de catre notar) de catre persoana care avea testamentul mai vechi decat al meu.
Cu ajutorul unui avocat am deschis succesiune in instanta si dupa mai multe amanari (ca are nevoie de timp sa isi gaseasca avocat, ca nu stiu ce act vrea de la notar si ca acesta fara aprobarea instantei nu i-l poate dea, etc etc) a cerut sa i se aprobe interogarea de martori din partea paratilor si interogarea mea. Lucru asta ma sperie. Nu inteleg de ce judecatorul a acceptat lucrul acesta fiind acte autentice (ma refer ca testamentul meu a fost facut la notar si e mult mai recent decat al paratului) si daca martorii nu au avut cunostinta de testamentul meu, cu ce pot influenta ei soarta procesului.
Avand in vedere ca acum ma judec in baza testamentului, conform antecontractului trebuie sa ma prezint pana la o data si la o ora stabilita la notar pt a definitiva actul cu urmasii vanzatorului. In mod sigur paratul nu se va prezenta cu actele (din punct de vedere legal pana la anularea certificatului lui de legatar el este mostenitorul), ce ma sfatuiti sa fac sa ma prezint la notar pt incheierea actului, sa nu ma prezint sau ce e cel mai bine sa fac
Mii de multumiri.
Assyst