avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Activitate soniac

Activitate soniac

Răspuns la discuția dezabatere succesiune in instanta
buna seara,

bunica era mama tatalui - cum am scris mai sus si, da, succesiune dupa bunica s-a facut.
tocmai asta e problema, cum pot demonstra ca a fost o donatie, nu a ramas nimic scris.
tatal meu era recasatorit de putin timp la momentul cumpararii apartamentului, a divortat inainte sa moara cu trei lui (vorbim aici de a doua sotie).
stiu imparteala asta, eu jumate, ea jumate din 1/2 a tatalui si restul se imparte la copii. eu sunt de acord cu acest aranjament, dar fosta sotie a tatalui meu nu este.
Răspuns la discuția dezabatere succesiune in instanta
buna ziua,

situatia este complicata si din cauza faptului ca actele, toate, au ramas in casa in care au locuit cei doi soti, deci au ramas la mama mea vitrega care nu a vrut sa-mi arate nimic. am reusit sa obtin cu ajutorul unui avocat cateva hartii, printre care decizia de divort, copii dupa actul de vanzare cumparare etc

tatal meu era divortat.
in actul de vanzare cumparare nu scrie nimic de provenienta banilor. acei bani au dati de bunica mea paterna in scopul de a se achizitiona imobilul in care a locuit si ea pana la decesul ei. este un fel de donatie, dar nu am nici o hartie sau dovada materiala in acest sens, doar eventual martori care cunosc situatia. poate fi vorba de o donatie, dar nu am inscrisuri s-o dovedesc.

din cate stiu eu si imi aduc aminte nici mama vitrega nu are chitanta sau hartie cum ca ar fi contribuit cu ceva. realitatea este ca nici nu a fost vorba de asa ceva. la vremea respectiva era o secretara cu venit foarte mic si nici o avere. din pacate, acum poate sa spuna orice sau sa scoata martori si hartii din "buzunar". sunt multe persoane din familia ei care o sustin, eu din familia mea nu mai am pe nimeni.

cu stima,
sonia
Răspuns la discuția dezabatere succesiune in instanta
va multumesc mult pentru raspunsuri.
apartamentul in cauza e mai mare, de fapt e parte dintr-o casa, am locuit in el in copilarie, dupa care a fost inchiriat si nu s-a pus problema sa ma mut eu in el sau altcineva. la momentul actual este in continuare inchiriat. nu vreau ca fratii mei sau fosta sotie a tatalui meu sa nu stea acolo, sa plece sau sa refuz partea legala a celolalti mostenitori. ei au drepturile lor si nu le-am contestat niciodata. in prezent imobilul are si alte probleme, de altfel avem probleme si cu persoana care e a inchiriat.
sotia tatalui meu si copii lor au alta casa unde de altfel locuiesc. vreau doar sa rezolv succesiunea si sa ne apucam sa rezolvam restul problemelor, dar ea imi ataca dreptul pe cota mea de 1/2 din apartament, nu mai vorbesc de eventualul rest din partea tatalui. am vrut sa stiu daca amm ceva sanse in lupta asta.
va multumesc inca o data pentru sfaturi,
sonia
Sunt in pragul unui process pentru dezbaterea mostenirii lasate de tatal meu si as avea nevoie de cateva sfaturi sau informatii. Urmeaza sa contactez un avocat, dar cum nu am recomandari in acest sens, cateva sfaturi obiective m-ar ajuta foarte mult.
Povestea:
Cu multi ani in urma eu si tatal meu am achizitionat un imobil. Pe contractual de vanzare cumparare aparem ca proprietari in cote egale (jumatate eu / jumatate el). Mentionez ca la data incheierii contractului eram aveam 17 ani, deci eram minora.
La data cumpararii acestui imobil tatal meu era casatorit cu a doua sotie de putin timp.
Anul trecut a doua sotie a tatalui meu a intentat divort si decizia definitive de divort s-a dat undeva in august. Mentionez ca nu s-a facut partaj, in decizia de divort sunt mentionate bunurile commune (mai putin acest imobil – nu stiu de ce). De pe urma casatoriei au 2 copii minori la aceasta data, fratii mei vitregi.
In octombrie acelasi an tatal meu a decedat.
Cum nu ma inteleg cu ultima sotie a tatalui meu (se pare ca vrea totul, si ce nu am ) vom merge in instanta.
Va rog mult sa-mi spuneti ce sanse as avea sa-mi pastrez jumatatea mea de imobil. Mentionez ca la masa succesorala intra mai multe bunuri imobile si mobile.
O ultima mentiune: la cateva luni dupa deces am facut la notar acceptarea expresa a succesiunii.
Cu stima,
Sonia