avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate h8uall

Activitate h8uall

am stat si am cautat pe net si am gasit ceva=D> ce pare mai mult decat interesant si ii rog pe aceasta cale pe cei de specialitate sa mi dea niste sfaturi .multumesc anticipat:)

legea 167/1958 art2./art.22./si art19.:-/
ma ti inteles gresit,nu ne judecam d un an,de atunci ne invartim in jurul cozii de atunci a inceput circul,la inceput au cerut 3000 de euro,si pe urma au ajuns la suma de 25000 de euro si atunci am hotarat sa mergem la un avocat,si el ne garantat ca avem sanse de castig mai ales ca aceea clauza de intretinere nu a fost respectata..iam zis si lui de acel termen de prescriptie si a zis ca doar daca era sa fie o actiune personala era valabil,acum eu ce sa mai cred???presupun ca nu a vrut doar sa ia si el pielea de pe mine..ptr ca a trecut aproape o luna de cand iam dat banii si deja a intentat actiunea si in plus a si inregistrato la cartea funciara.(nu am cuostinte vaste despre acest domeniu si va rog sa ma scuzati daca zic ceva si vi se pare aiurea)
sunt debusolat cu totul .de fiecare data cand avem o intrevedere e asa de sigur pe el..si ma asigura ca nu lua cazul daca nu era convins ca exita sanse de castig..poate el incearca sa demonstreze ca acel contract e o donatie ascunsa si sa aduca cum am mai zis imobilul in dezbatere ptr succesiune ca din cate stiu ea e vacanta inca..nici unul din noi fratii nu neam prezentat la succesiune...nu stiu ce sa mai zic..:((

imi cer scuze inca o data daca am deranjat pe cineva cu posturile mele.
#-oprostia a fost ca deja am platit onorariul la un avocat..am dat 1700 de euro..cred ca am facut din nou o prostie.. dar cine stie.. poate o sa iasa ceva bun din asta si o sa cadem totusi la o intelegere cu matusa mea..ca de fapt ea e cea care a pus bete in roate la toata treaba asta.. am luat legatura cu unchiu meu si el e indecis..nu stiu ce sa zica sa asculte de nevasta sau de frate...

ps schema ar fi urmatoarea cel putin asa a zis avocatul:
1 anularea contractului (el ar fi zis ca nu se prescrie ptr ca nu e o actiune personala )
2 intoarcerea imobilului in patrimoniul mamei, mai ales ca la succesiune nu a participat nimeni
3 demonstrarea ca sa facut o tranzactie ascunsa
4 dezbaterea succesiunii
5 si pe urma sa se demonstreze cu dovezi ca fratele si cumnata mea nu au participat la intretinerea si inmormantarea mamei ..

tin sa precizez ca noi suntem 4 frati,cel mare e cel care are pretentia la cei 25000 de euro,ceilalti frati cunosc situatia si ma sustin si in plus am atatea dovezi precum si martori ca eu am intretinuto si am inmormantato... ma doare faptul ca
asta e inca o dovada ca sangele se face apa.. si inclin sa cred ca cumnata mea ``draga`` in mod intentionat a intarziat
intocmirea unui contract conform intelegerii.
am incercat sa cadem la o intelegere....nu prea am cu cine eu am fost chiar si de acord la un moment dat sa vand apartamentul si sa mi iau garsoniera inapoi....dar ei sunt prea lacomi..in fine acum am platiti si avocatul si nu mai pot da inapoi sa vdm poate cadem la o intelegere intre timp astept sa inceapa procesul...
sunt constient ca a trecut foarte mult timp dar astea sunt datele problemei am uitat sa mentionez ca eu locuiesc acolo din 1999 si fratele meu mai mult cumnata mea a incercat sa amane cred ca cu buna stiinta intocmirea contractului de vanzare cumparare conform intelegerii avute in 1999...
multumesc ptr parere,deci nu e imposibil de atacat acel contract??

sper ca primul meu post sa ii puna pe altii sa se gandeasca de doua ori cand au de gand sa faca un astfel de lucru!!
buna ziua,

totul sa petrecut in 1993 cand mama mea a vandut unuia din fratii mei apartamentul in care ea locuieste,cu contract cu clauza de uzufruct si intretinere.
in anul 1999 am facut o intelegere verbala cu fratele meu si iam cedat o garsoniera in care a locuit fica sa timp de un an dupa care a vanduto,prostia mea a fost ca am vanduto direct de pe numele meu pe numele cumparatorului(el nu face parte din familie)si am stabilit tot verbal ca dupa moartea mamei apartamentul sa fie trecut direct pe numele fiului meu...ideea mea a fost sa nu mai fac alte contracte la momentul respectiv.
in 2003 in toamna decedeaza mama la inceputul anului 2004 ii propun fratelui meu sa facem acel contract de vanzare cumparare de care cazusem de acord,din anumite cauze nu lam facut la momentul respectiv,pe urma in 2006 a mai cerut o suma de bani relativ mica 3000de euro ,nu am avut de unde sa i dau aceea suma de bani si timpul a trecut si nu am mai facut nimic in acest sens.anul acesta mia zis ca vrea diferenta de la o garsoniera la un apartament adica 25000 de euro suma care mi se pare exagerata avand in vedere ca nu a respectat clauza de intretinere,si eu cand am facut intelegerea in 1999 mama avea datorii la intretinere,leam platit si nu numai asta practic eu am intretinuto pe mama am inmormantato conform obiceiului si asa mai departe,alaturi de mine sunt si ceilalti doi frati care cunosc situatia si ma sustin,eu pot la orice ora sa demonstrez cu chitante facturi si martori ca am intretinuto pe mama mai ales ca din 1999 am locuit efectiv cu ea in apartamentul in cauza.

intrebarea mea este:pot sa atac in instanta accel contract ?? va multumesc anticipat si sper ca nu vam plictisit.