Bună seara,
În 2015 firma unde eram angajat nu mi-a plătit tot salariul.
În 2016 am acționat în instanta, la finalul lui 2017 tribunalul a soluționat cauza, dându-mi câștig.
Aceștia au făcut apel, Curtea de apel modificând în parte sentința tribunalului și comunicând hotărârea la finele anului 2019.
Societatea nu a dat nici un semn, este tardiv acum sa le trimit o notificare și sa îmi vireze banii? A intervenit vreo prescripţie?
Bună ziua,
Dacă în 23 decembrie s-a comunicat soluția parchetului, ținând cont zilele libere cu prilejul sărbătorilor, când expira cele 20 zile în care se poate face plângere?
Bună seara,
Un patron are 2 firme.
Am fost angajat la firma 1, m-au înscris la un curs de perfecționare ( 300 lei) achitat de ei însă făcut act adițional ca rămân 36 luni în firma altfel îl plătesc 900 lei, au pus și ei adaos.
Din lipsa de personal la firma 2, mi-au propus un post acolo. Am încetat cim la firma 1 de comun acord fără a mi se opri banii pe curs.
La firma 2, am făcut un alt curs ( 700 lei cursul + 500 lei diurna) insa actul adițional a fost pe 24 luni și 2500 lei.
Azi mi-am băgat preavizul 20 zile și au zis ca îmi vor retine din salariu ambele cursuri.
Este normal sa îmi oprească banii pentru primul curs la 2,5 ani de cand am încetat contractul la firma 1 ?
Pot face ceva sa plătesc doar sumele plătite de ei pentru cursurile respective fără sa plătesc acel adaos dublu?
Menționez ca nu am primit nici o diploma / certificat de la nici un curs.
Buna ziua ,
Acum 28 ani socrul meu a facut un accident vascular cerebral , a fost pensionat pe caz de boala deoarece nici pana acum nu s-a refacut .
La 56 de ani , medicul i-a taiat-o pe motiv ca ar putea munci acum desi inca se interneaza si urmeaza tratament medicamentos de la cardiolog si psihiatru .
La un an dupa ce i-a taiat-o , a refacut dosarul si i-a acordat din nou pensie insa i-a mentionat ca oricum anul viitor la comisie i-o va taia ca mai poate munci pana la pensia de varsta .
Socrul are 58 ani ,
Pana la accident a avut 13 ani de serviciu ( 1.5 ani la grupa 1 ) si 28 de ani de pensie .
Se poate pensiona la pensie normala la 63 ani si 6 luni .
A auzit in spital ca in asemenea cazuri , cu 5 ani inainte de varsta de pensionare nu i se mai poate taia pensia si nu ar mai trebui mers la comisie .
Mentionez ca cei 5 ani inainte de varsta pensionarii vor incepe sa curga la cateva luni dupa ce este programat la comisie , poate de aceea a si spus ca i-o va taia .
Este mentionat in lege ceva referitor la aceste aspecte sau pana varsta pensionarii va sta la mana medicului de la comisie ?