Bună seara,
Un patron are 2 firme.
Am fost angajat la firma 1, m-au înscris la un curs de perfecționare ( 300 lei) achitat de ei însă făcut act adițional ca rămân 36 luni în firma altfel îl plătesc 900 lei, au pus și ei adaos.
Din lipsa de personal la firma 2, mi-au propus un post acolo. Am încetat cim la firma 1 de comun acord fără a mi se opri banii pe curs.
La firma 2, am făcut un alt curs ( 700 lei cursul + 500 lei diurna) insa actul adițional a fost pe 24 luni și 2500 lei.
Azi mi-am băgat preavizul 20 zile și au zis ca îmi vor retine din salariu ambele cursuri.
Este normal sa îmi oprească banii pentru primul curs la 2,5 ani de cand am încetat contractul la firma 1 ?
Pot face ceva sa plătesc doar sumele plătite de ei pentru cursurile respective fără sa plătesc acel adaos dublu?
Menționez ca nu am primit nici o diploma / certificat de la nici un curs.
Da, este posibil acest lucru ... insa ambele societati , daca nu platiti de bunavoie, va trebui sa va actioneze in judecata.
In fata instantei, pentru a beneficia de dreptul la recuperarea cheltuielilor de formare profesionala, angajatorul trebuie sa faca proba faptului ca a efectuat acele cheltuieli.