Aceasta persoana a facut notificare la primarie dar nu precizeza clar legea ci spune in conformitate cu Legea privind restituirea proprietatilor...
Ai mei au un Titlul de proprietate din 1974 pe casa si terenul de sub casa, iar pe terenul (nu stiu sigur cum figureaza, oricum nu este proprietatea alor mei ) din fata casei s-a platit impozit dar nu mai stiu periadele de timp in care s-a platit/nu impozit, am facut o cerere la Taxe si Impozite ca sa vad sigur si care este situatia cu terenul ....
Nationalizarea s-a facut printr-o decizie a Comitetului Executiv al Sfatului Popular in care scrie urmatoarele: avand in vedere Procesul Verbal nr... prin care Sectiunea Financiara in baza Sentintei Civile nr... a Tribunalului Popular si a Deciziei Sectiei Financiare nr...se da in folosinta acestui Sfat imobilul situat ..., imobilul fiind intrat in patrimoniul Statului in baza Decretului 111/1951.
Avocata ne-a sfatuit sa cautam la Arhivele Statului toate aceste documente, pentru ca spune ea ca in cazul in care o proprietate era abandonata si lasata cu datorii, statul conform acestui decret, putea sa devina noul proprietar. Insa am gasit un caz din Constanta in care scrie ceva de genul ----- hotărârea judecătorească pronunţată în temeiul Decretului nr. 111/1951, de trecere la stat a unui teren, ca bun abandonat, nu constituie titlu valabil al dreptului de proprietate al statului, deoarece decretul a fost neconstituţional în raport cu Constituţia din 1948 care consacra principiul recunoaşterii garantării proprietăţii. Pentru redobândirea proprietăţii bunului nu este necesară desfiinţarea hotărârii judecătoreşti pronunţate în temeiul Decretului nr. 111/1951 (C.civ.art.480-481).
Credeti ca este bine sa-i spun avocatei faza cu Decretul 111 sau mai bine zis ce sanse avem sa-l atacam pe acest om care-si vrea proprietatea folosind Decretul 111 ???
.....da, e vorba de o casa evreiasca mare, compartimentata, iar familia mea sta in acelasi compartiment al casei cu bunicii mei. Si noi si bunicii avem intrare comuna, si noi si bunicii suntem proprietari pe casa, iar acum urmasul proprietarului din 1957(de nationalitate evreu) revendica casa si terenul din fata casei.
o singura intrebare - ce inseamna dreptul de folosinta asupra terenului in indiviziune?
Titlul de proprietate (din anul 1975) nu are planuri, doar un contract de imprumut incheiat cu CEC si contractul de vanzare - cumparare, iar in acest contract care nu are nici el vreo schita sau vreun plan scrie asa:
Locuinta este compusa din 4 camere de locuit cu o suprafata utila de xx mp.
Odata cu locuinta se vand si beci sub casa zz mp.
Se atribuie cumparatorului in folosinta, pe durata existentei constructiei, terenul aferent locuintei in suprafata de yy mp... Nu este facuta intabularea nici pe casa si nici pe teren...
Intr-un titlu de proprietate daca avem la punctul A) dreptul de proprietate asupra locuintei in suprafata construita de xx mp, iar la punctul B) dreptul de folosinta asupra terenului in suprafata de yy mp, inseamna ca cei yy mp sunt metrii patrati de sub locuinta (casa), sau sunt cei din curtea casei ??? Va rog sa-mi raspundeti ....:(