avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Precizari - Titlul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Precizari - Titlul de proprietate

Intr-un titlu de proprietate daca avem la punctul A) dreptul de proprietate asupra locuintei in suprafata construita de xx mp, iar la punctul B) dreptul de folosinta asupra terenului in suprafata de yy mp, inseamna ca cei yy mp sunt metrii patrati de sub locuinta (casa), sau sunt cei din curtea casei ??? Va rog sa-mi raspundeti ....:(
Cel mai recent răspuns: GSX , utilizator 18:57, 3 August 2008
Depinde de planuri, nu sunt anexate contractului sau documentatiei de intabulare?
Titlul de proprietate (din anul 1975) nu are planuri, doar un contract de imprumut incheiat cu CEC si contractul de vanzare - cumparare, iar in acest contract care nu are nici el vreo schita sau vreun plan scrie asa:
Locuinta este compusa din 4 camere de locuit cu o suprafata utila de xx mp.
Odata cu locuinta se vand si beci sub casa zz mp.
Se atribuie cumparatorului in folosinta, pe durata existentei constructiei, terenul aferent locuintei in suprafata de yy mp... Nu este facuta intabularea nici pe casa si nici pe teren...
Ok, daca e "aferent" atunci e de sub casa. E si logic de altfel, vorbim de proprietate asupra terenurilor in perioada comunista...

Aveti de fapt un drept de superficie, adica proprietate deplina asupra constructiei si folosinta doar asupra terenului pe care s-a construit. Nu e exclus ca terenul acesta sa fie mai mare decat amprenta la sol a constructiei, conteaza foarte mult si cat teren ati stapanit pana acum.
Ultima modificare: Duminică, 18 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
o singura intrebare - ce inseamna dreptul de folosinta asupra terenului in indiviziune?
Inseamna ca sunt mai multi proprietari asupra constructiei, fiecare avand o cota parte din dreptul asupra terenului, corespunzator cotei din constructie. Ideea indiviziunii e ca portiunea de teren nu e individualizata ci fiecare coproprietar are cota aceea de folosinta asupra fiecarui mm patrat de teren.

Mai sunt mai multi proprietari ai constructiei acum?

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului acordat pentru teren atribuit in folosinta oneroasa( contract de inchiriere) Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. Prin Decretul 58/1974 au fost preluati abuziv de catre Statul Roman, o suprafata de 800 mp, in urma instrainarii unei case cu terenul aferent. ... (vezi toată discuția)
Teren preluat de stat- legea 58/1974 zatti zatti Buna ziua. Socrul meu a detinut in proprietate un imobil compus din casa de locuit in suprafata de 101,30 m.p. si teren in suprafata de 450 m.p ,pe care le-a ... (vezi toată discuția)