avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Activitate zeLaur

Activitate zeLaur

Din experienta proprie de implementare, si din disuctiile la care am asistat, in implementarea GDPR, in Suedia cel putin, daca datele sunt corelate cu o tranzactie financiara ( de exemplu in cazul donarii de sange, parca se acorda un bon de masa, personal nu pot sa donez, nu stiu exact ) aceste date nu pot fi sterse. De asemenea date ce tin de acorduri comerciale intre parti ( contracte, facturi ).

Dar, astfel de informatii cu caracter medical sunt date cat se poate de "sensibile" si sub nici o forma nu ar trebuii divulgate catre alte entitati care nu fac parte din procesul de recoltare/ prelucrare (daca e cazul) / transport / monitorizare / distributie ( si altele ... ).

In cazul asta, daca sangele a intrat in sistem, nu cred ca este posibil ca sa se stearga datele, pentru ca pentru astfel de proceduri ar trebuii tinut un audit vis a vis de provenienta, grupa , persoana, etc.
Buna ziua, de curand am fost lovit in trafic de basculanta, cineva foarte dragut din spate, a oprit mi-a oferit o carte de vizita si mi-a zis sa il contactez pentru film-ul de pe camera de bord, si s-a dovedit de mare ajutor la amiabila ( eliminarea discutilor in contradictoriu total inutile).
Acum, ma gandeam sa fac o platforma in care lumea sa incarce filmulete cu astfel de incidente sau alte incalcari ale regulamentului ( trecut pe rosu, etc ). Si cateva informatii suplimentare gen locul, numarul masinilor implicate si data, pentru a simplifica regasirea acestor informatii.
Bine inteles acestea ar putea servi si ca baza pentru sesizarea politiei.
Intrebarea este, legal ar putea fi o problema ? GDPR ? Tinand cont ca toate imaginile ar fi din spatiul public ? La fel, nu tin sa monetizez platforma. Probabil donatii pentru a costurile de hosting daca ar creste peste o suma rezonabila.