Din experienta proprie de implementare, si din disuctiile la care am asistat, in implementarea GDPR, in Suedia cel putin, daca datele sunt corelate cu o tranzactie financiara ( de exemplu in cazul donarii de sange, parca se acorda un bon de masa, personal nu pot sa donez, nu stiu exact ) aceste date nu pot fi sterse. De asemenea date ce tin de acorduri comerciale intre parti ( contracte, facturi ).
Dar, astfel de informatii cu caracter medical sunt date cat se poate de "sensibile" si sub nici o forma nu ar trebuii divulgate catre alte entitati care nu fac parte din procesul de recoltare/ prelucrare (daca e cazul) / transport / monitorizare / distributie ( si altele ... ).
In cazul asta, daca sangele a intrat in sistem, nu cred ca este posibil ca sa se stearga datele, pentru ca pentru astfel de proceduri ar trebuii tinut un audit vis a vis de provenienta, grupa , persoana, etc.
Buna ziua, de curand am fost lovit in trafic de basculanta, cineva foarte dragut din spate, a oprit mi-a oferit o carte de vizita si mi-a zis sa il contactez pentru film-ul de pe camera de bord, si s-a dovedit de mare ajutor la amiabila ( eliminarea discutilor in contradictoriu total inutile).
Acum, ma gandeam sa fac o platforma in care lumea sa incarce filmulete cu astfel de incidente sau alte incalcari ale regulamentului ( trecut pe rosu, etc ). Si cateva informatii suplimentare gen locul, numarul masinilor implicate si data, pentru a simplifica regasirea acestor informatii.
Bine inteles acestea ar putea servi si ca baza pentru sesizarea politiei.
Intrebarea este, legal ar putea fi o problema ? GDPR ? Tinand cont ca toate imaginile ar fi din spatiul public ? La fel, nu tin sa monetizez platforma. Probabil donatii pentru a costurile de hosting daca ar creste peste o suma rezonabila.