Din motive personale (suspiciuni ca anumite informatii au fost divulgate unor terte parti) doresc sa imi retrag informatiile personale stocate la un centru de donare de sange/baza de date. Chiar daca suspiciunile mele ar fi nefondate, as dori sa stiu totusi daca legea acopera si aceasta zona.
GDPR se aplica la toate datele personale, insa prevede exceptii legitime de la stergerea datelor, exceptii care sunt prevazute prin lege intr-o societate democratica. Concret nu cunosc cum este reglementat asta, dar nu va bazati pe dreptul la stergerea datelor drept adevar absolut.
Chiar daca nu m-am lamurit (de exemplu daca legislatia prevede exceptii pentru stocarea datelor, GDPR-ul nu poate bloca macar prelucrarea acestora, adica sa fie o societate democratica si nu "aproape democratica"), multumesc mult pentru raspuns si va doresc o zi minunata!
Din experienta proprie de implementare, si din disuctiile la care am asistat, in implementarea GDPR, in Suedia cel putin, daca datele sunt corelate cu o tranzactie financiara ( de exemplu in cazul donarii de sange, parca se acorda un bon de masa, personal nu pot sa donez, nu stiu exact ) aceste date nu pot fi sterse. De asemenea date ce tin de acorduri comerciale intre parti ( contracte, facturi ).
Dar, astfel de informatii cu caracter medical sunt date cat se poate de "sensibile" si sub nici o forma nu ar trebuii divulgate catre alte entitati care nu fac parte din procesul de recoltare/ prelucrare (daca e cazul) / transport / monitorizare / distributie ( si altele ... ).
In cazul asta, daca sangele a intrat in sistem, nu cred ca este posibil ca sa se stearga datele, pentru ca pentru astfel de proceduri ar trebuii tinut un audit vis a vis de provenienta, grupa , persoana, etc.