avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Este legal? - retragere greoaie de pe site de ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Este legal? - retragere greoaie de pe site de matrimoniale

Este legal ca un sait de matrimoniale pe care mi-am facut cont ,sa nu pot sterge contul decât daca trimit un fax cu explicații de ce vreau sa sterg contul si apoi ei sa-mi șteargă contul daca cred ca cererea este plauzibilă iar apoi sa-mi retragă din cont suma de 300 ron fara acordul meu drept taxa lunară ?
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:31, 2 Martie 2020
Trimiteti catre persoana care detine site-ul respectiv o notificare prin care ii informati ca va retrageti consimtamantul privind prelucrarea datelor dvs cu caracter personal si solicitati stergerea imediata din evidentele site-ului a tuturor datelor cu caracter personal care va privesc.

GDPR (Regulamentul General privind Protecția Datelor) prevede dreptul de a fi uitat în articolul 17. Conform articolului 17, alineatul 1: Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”), ”persoana vizată are dreptul de a obţine din partea operatorului ştergerea datelor cu caracter personal, fără întârzieri nejustificate”, iar operatorii sunt obligaţi să şteargă datele cu caracter personal, în cazul în care există unul dintre următoarele motive:

datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate;
persoana vizată îşi retrage consimţământul pe baza căruia are loc prelucrarea;
persoana vizată se opune prelucrării în temeiul articolului 21 alineatul (1) dreptul la opoziție
există neclarități ce vizează legalitatea prelucrării datelor cu caracter personal;
datele trebuie şterse pentru respectarea unei obligaţii legale ce îi revine operatorului;
datele cu caracter personal aparțin unor copii cu vârsta sub 16 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, acum 2 ani de zile am vândut un imobil am achitat ... Sapte seven Sapte seven Buna ziua, acum 2 ani de zile am vândut un imobil am achitat toate facturile și am reziliat contractul cu cei de la Enel. Zilele trecute am primit o factura ... (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi gdpr ? wideace wideace In ordine cronologica: 1. Am depus actele la primarie pentru obtinerea unei autorizatii de construire (refacere imprejmuire). 2. Ulterior am gasit pe ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari -date personale maria mary maria mary Buna ziua! Îmi puteți spune, va rog, ce pași concreți trebuie să facă o asociație de proprietari cu privire la prelucrarea datelelor personale ale ... (vezi toată discuția)