Buna ziua, In urma cu ceva vreme am semnat un antecontract de vanzare-cumparare (in calitate de promitenti cumparatori) pentru un imobil ce urmeaza a fi construit. La momentul semnarii antecontractului am achitat promitentilor vanzatori suma de 10 mii euro, declarata in contract. De asemenea, am convenit cu promitentii ca in momentul in care se ajunge la un anumit stadiu in contructia imobilului, sa le mai achitam inca un avans de 10 mii euro, de asemenea stipulat in antecontract. Citez: "Noi, XX si XY declaram ca am achitat numitilor YY si YX, promitenti vanzatori, astazi, data autentificarii prezentului contract suma de 10.000 euro, in numerar, reprezentand avansul din pretul integral ....... urmand ca la data executiei constructiei in stadiul -la rosu- sa se achite suma de 10.000 euro, iar pana la data de xx.xx.xx sa se perfecteze contractul de vanzare-cumparare in forma autentica... ". Ajungand la faza celui de-al doilea avans, notarul a transmis promitentilor vanzatori faptul ca nu trebuie sa realizam un act aditional antecontractului, intrucat plata se va face prin intermediul bancii si vom folosi dovada platii furnizata de banca in momentul in care vom realiza perfectarea contractului. Intrebarea mea este daca este necesar sa insist in realizarea unui act aditional pentru suma pe care urmeaza sa o transferam promitentilor vanzatori, sau dovada furnizata de banca in urma transferului poate fi considerata ca dovada a efectuarii platii in cazul unei eventuale neintelegeri.