avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate Marius2904

Activitate Marius2904

Buna ziua,

Mulțumesc pentru răspuns!
Am insa o neclaritate: la punctul 7) de la documentele cerute de DRPCIV pentru dosarul de radiere apare:
7) Certificatul de radiere – 3 exemplare --> documentul acesta nu trebuie eliberat de ei dupa ce depun eu dosarul ca nu inteleg de unde vin eu cu el avand in vedere ca eu vreau o radiere la cerere?

adriandimitriu a scris:

radiere DRPCIV: [ link extern ] ;
scoaterea din evidentele DITL (exemplu): [ link extern ] ;
ca sa pastrati numarul, solicitati acest lucru la ghiseul DRPCIV si platiti taxa corespunzatoare. rezervarea e valabila 12 luni.

Buna ziua! Am urmatoarea speta:
1) am un autovehicul cu care am facut accident,se poate repara, dar costa peste valoarea ei. Este depozitat la maica mea la tara.
2) recent am achiziționat un autoturism sh din germania caruia trebuie sa-i fac RAR-ul si toate cele pana la înmatricularea definitiva
3) acum dupa ce voi face RAR-ul masinii din Germania, vreau ca sa radiez la cerere masina lovita(atat fiscal,cat si de la DRPCIV), DAR CU PASTRAREA NUMERELOR, astfel ca atunci cand merg pentru înmatricularea masinii din Germania sa pot specifica ca vreau tot acelesi numere.
4) Se poate face acest lucru? ce implica radierea masinii la cerere atat fiscal cat si de la DRPCIV? Unde se merge mai intai? Parintii mei fiind proprietari ai spatiului unde este depozitata masina, trebuie sa dea amandoi declaratie la notar cum ca sunt de acord pentru depozitarea masinii sau e de ajuns doar unul dintre ei? De asemenea se poate da doar o declaratie pe propria răspundere din partea mamei privind faptul ca e de acord cu depozitarea in fata reprezentantilor DRPCIV si Taxe si Impozite?

Mulțumesc!
Buna Monica. Da, am reusit. Am si terminat indemnizatia.

Monnica5 a scris:

Buna Marius, poti sa imi spui te rog daca ati rezolvat pana la urma ? Multumesc

Marius2904 a scris:

Buna ziua! Sotia este in aceeasi situatie (10 luni Anglia si 2 luni lucrate in Ro). Mesajul acesta se adreseaza tuturor celor care au fost in aceesi situatie cu indemniatia. Imi puteti da mai multe informatii legate de ce acte avem nevoie din Anglia, formalitati, etc, va rog frumos. Putem discuta pe mailul meu: mrs_alex29@yahoo0.com sau aici. Va multumesc!



Buna seara! Da, am reușit.

Ana Maria 26 a scris:

Buna, si eu sunt in aceasi situatie. Imi puteti spune daca sa rezolvat ceva in legatura cu indemnizatia? Ati reusit sa beneficiati de indemnizatie?


Acum a inteles ce vreti sa spuneti. Neavand 6 luni in companie pentru pre si post natal, acea parte se va omite si va fi completata doar partea a doua de catre angajator cu cat ati contribuit la buget in Ro pana la nasterea copilul.
De asemenea veti da o declaratie pe propia raspundere ca nu ati beneficiat de pre si post natal.
Nu trebuie sa va faceti dumneavoastra griji, angajatorul va sti ce sa completeze.
Adeverinta aceasta (anexa 2) este strict tipizata doar pentru Ro, in cazul in care munceati doar in Ro.

ghiocel20 a scris:



Marius2904 a scris:

Buna ziua!
Sincer sa fiu nu prea am inteles ce vreti sa spuneti...dumneavoastra vreti sa aplicati pentru concediul pre si post natal sau doar pentru indemnizatie?



Doar pentru indemnizație. Dar nu sunt sigura ce ar trebui sa completeze angajatorul la secțiunea respectiva (anexa nr 2)

Buna ziua!
Sincer sa fiu nu prea am inteles ce vreti sa spuneti...dumneavoastra vreti sa aplicati pentru concediul pre si post natal sau doar pentru indemnizatie?
Cu placere!
Din ce am citit eu acum 5 luni, dosarul se poate depune in termen de 60 zile lucrătoare de la data nasterii copilului, pentru ca nu cred ca veti beneficia de concediu pre si post natal dat de angajatorul din Ro.
Referitor la birocratie, nu am intampinat probleme. Am mers, m-am interesat, am luat ce aveam de completat de la ei, mi-am tradus actele si la cateva zile am mers cu dosarul complet. L-a luat, verificat si inregistrat. Mi-a zis ca voi primi raspuns in termen de o luna jumatate. Am primit banii peste o luna si jumatate fiind virati in cont, insa decizia a venit la 2 luni.

Bubuka a scris:

Mersi.

Aceste acte plus cu actele din Romania , se depun dupa nasterea copilului in 2 saptamani (daca bine am vazut) ?

Nu ti-au pus piedici cei de la agentie , avand in vedere ca ai lucrat si in strainatate unde ai avut un salar mai mare si ca ei trebuie sa plateasca si partea respectiva?

Referitor la acte iti vor cere contractul de munca, fluturase, p45, p60. Ei nu stiu de p45,60, ci iti zic sa aduci contract, decizia de plecare (p45) si ce mai ai tu doveditor. Nu e ceva standard. Toate acestea trebuiesc traduse de catre un traducator autorizat si depuse impreuna cu originalele + alte acte/cereri cerute din Romania la ANPIS (Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala-pentru Bucuresti sunt filiale pe sectoare) sau AJPIS (Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala - pentru provincie- fiecare resedinta de judet are cate agentie). Iti va da un numar de inregistrare, dupa care astepti decizia prin posta, daca da sau nu. Daca vrei sa-ti fie virati banii intr-un cont, cel mai probabil o sa-ti dai seama ca dosarul a fost acceptat, atunci cand vei interoga soldul deoarece decizia poate intarzia, fiind livrata de Posta Romana.
Da. 10 luni Uk si 2 luni Ro

Bubuka a scris:

Buna.

Sunt persoane care au lucrat in strainatate + romania 3-4 luni inainte de nasterea unui copil si au primit indemnizatie de crestere a copilului de 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, cumulat cu munca prestata in strainatate?



Eu m-am referit si la p60 deoarece in cazul meu eu am prins finalul anului financiar lucrand din septembrie 2018, dar si p45 cand am plecat in iulie 2019. Daca in timpul anului financiar va schimbati jobul sau va dati demisia, angajatorul de la care plecati are obligatia sa va dea p45 care cuprinde 3 parti: prima ramane la dumneavoastră si celelalte 2 la noul angajator. Daca ramaneti la noul angajator dupa ce incepe noul an financiar, acela vă va elibera p60. Deci mai pe scurt, cand plecati in timpul anului financiar p45 tine loc de p60. Eu daca le duceam doar p45 ei vedeau doar cat am castigat si platit taxe din aprilie 2019 pana in iulie 2019. Asadar in calculul indemnizatie mele ei au nevoie si de lunile din anul financiar trecut, acestea regasindu-se in p60 pentru anul 2018-2019 eu fiind angajat din septembrie 2018.
Dupa cum v-a spus si Domnul Cornel, perioada eligibila pentru dumneavoastră este ianuarie 2018-decembrie 2019, adica in ultimii 2 ani sa aveti 1 an lucrat cumulat. Aveti 4 luni in Ro si din Uk va mai trebuiesc 8 luni adica ianuarie 2019(cand ati plecat din Uk) pana in iunie 2018.
Pentru perioada asta din Uk de 8 luni, dumneavoastră va aflati in anul financiar 6 aprilie 2018- 5 aprilie 2019. Plecand in ianuarie 2019 nu ati mai primit P60 pentru ca acesta se primea dupa terminarea anului financiar. In schimb trebuia sa primiti p45 in maxim o luna, acesta atestand faptul ce ati incasat si platit taxe pentru perioda de care aveti nevoie 6 aprilie 2018-ianuarie 2019. Luati legatura cu HRMC si le dati numele angajatorului si sunt sigur ca va vor ajuta.