avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pasi pentru radiere si pastrare numere pentru alt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pasi pentru radiere si pastrare numere pentru alt autoturism

Buna ziua! Am urmatoarea speta:
1) am un autovehicul cu care am facut accident,se poate repara, dar costa peste valoarea ei. Este depozitat la maica mea la tara.
2) recent am achiziționat un autoturism sh din germania caruia trebuie sa-i fac RAR-ul si toate cele pana la înmatricularea definitiva
3) acum dupa ce voi face RAR-ul masinii din Germania, vreau ca sa radiez la cerere masina lovita(atat fiscal,cat si de la DRPCIV), DAR CU PASTRAREA NUMERELOR, astfel ca atunci cand merg pentru înmatricularea masinii din Germania sa pot specifica ca vreau tot acelesi numere.
4) Se poate face acest lucru? ce implica radierea masinii la cerere atat fiscal cat si de la DRPCIV? Unde se merge mai intai? Parintii mei fiind proprietari ai spatiului unde este depozitata masina, trebuie sa dea amandoi declaratie la notar cum ca sunt de acord pentru depozitarea masinii sau e de ajuns doar unul dintre ei? De asemenea se poate da doar o declaratie pe propria răspundere din partea mamei privind faptul ca e de acord cu depozitarea in fata reprezentantilor DRPCIV si Taxe si Impozite?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
Marius2904, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 23:50, 25 Iulie 2023
radiere DRPCIV: [ link extern ] ;
scoaterea din evidentele DITL (exemplu): [ link extern ] ;
ca sa pastrati numarul, solicitati acest lucru la ghiseul DRPCIV si platiti taxa corespunzatoare. rezervarea e valabila 12 luni.
Buna ziua,

Mulțumesc pentru răspuns!
Am insa o neclaritate: la punctul 7) de la documentele cerute de DRPCIV pentru dosarul de radiere apare:
7) Certificatul de radiere – 3 exemplare --> documentul acesta nu trebuie eliberat de ei dupa ce depun eu dosarul ca nu inteleg de unde vin eu cu el avand in vedere ca eu vreau o radiere la cerere?

adriandimitriu a scris:

radiere DRPCIV: [ link extern ] ;
scoaterea din evidentele DITL (exemplu): [ link extern ] ;
ca sa pastrati numarul, solicitati acest lucru la ghiseul DRPCIV si platiti taxa corespunzatoare. rezervarea e valabila 12 luni.

dvs depuneti formularul completat si-l veti primi inapoi contrasemnat. resposabilitatea completarii corecte a datelor e a dvs. DRPCIV verifica si aproba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa iau masina legal in gemania ? marian_ro marian_ro Am cumparat o masina de la un dealer de masini rulate din Bucuresti acum cateva luni, am contract de V/C, toate actele masinii, dar nu am fost pe la RAR si ... (vezi toată discuția)
Mașină neradiată din de eduardandrei eduardandrei Bună seara! Pe de-o parte îmi sună a țeapă, pe de altă parte...trebuie să se poată face ceva, nu? Am găsit pe internet o mașină care are numere ... (vezi toată discuția)
Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)