avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cum pot sa iau masina legal in Gemania ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cum pot sa iau masina legal in Gemania ?

Am cumparat o masina de la un dealer de masini rulate din Bucuresti acum cateva luni, am contract de V/C, toate actele masinii, dar nu am fost pe la RAR si nici nu am trecut actele pe numele meu. Toti cunoscutii mi-au spus ca nu e nici o problema timp de un an de zile. Acum nu mai stau in Romania si vreau sa inregistrez masina direct in Germania, iar cei de aici imi cer sa o radiez intai din Romania. Stie cineva cum trebuie sa procedez, fara a aduce masina din nou in tara ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 18:03, 2 Martie 2011
[ link extern ]
Pentru a solicita radierea unui vehicul, trebuie sa prezentati urmatoarele documente (potrivit art.24 si 25 din Ordinul MAI) :

1. certificat de inmatriculare-original.
2. placutele de inmatriculare.
3. cartea de identitate a vehicului (pentru cele inmatriculate dupa 1 iulie 1993)
4. fisa de inmatriculare cu viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale, stabilita potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscala
5. documente care atesta faptul ca a intervenit una dintre urmatoarele situatii (dezmembrare, export, furt, depozitare in spatiu propriu).
6. document de identitate – original si copie
7. trei exemplare completate de certificat de radiere

Din cite scrie pe site, certificatul se elibereaza pe loc, la ghiseu.

Cerere radiere gasesti aici:
[ link extern ]

Vezi si aici, radiere in caz de export:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
Elena Perianu, Traducator autorizat
Multumesc foarte mult pentru raspunsul rapid si la obiect.
O sa incerc sa fac asa cand vin in tara.

Ciudat e ca se cere un "document care atesta exportul vehiculului (document vamal romanesc de export, document strain vamal de import, document de inmatriculare in strainatate sau alte inscrisuri oficiale straine din care rezulta exportul ori inmatricularea in strainatate)" pe care el nu il am, cei de aici cerandu-mi sa radiez intai masina in Romania, pentru a o putea inmatricula in Germania ...
Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau mai multe lamuriri, dar chiar nu ma pricep - nu am avut de-a face cu aceste probleme.
Nu mai ai pe nimeni in tara? Se poate duce cineva la politie sa explice situatia si sa intrebe precis ce trebuie facut. Dupa cum ai vazut la partea cu "exportul" (nu prea imi vine sa cred ca este cazul tau), radierea poate fi facuta si de catre altcineva, cu procura de la tine. Lamuririle pot fi date oricui se duce acolo pentru a solicita detalii legate de o problema.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatricularea in spania a unei masini aduse din germania 2adi 2adi nu prieten vrea sa cumpere o masina din romania ,masina este adusa din germania are numere valabile inca 2 saptamini,vrea sa o inmatriculeze in spania.cam ce ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini din romania, inmatriculata in strainatate mihai8888 mihai8888 fiti amabil daca ma puteti ajuta cu niste informatii,miam inscris masina in strainatate si rebuie sa o radiez in romania,de ce acte am vevoie?o poate radia ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism romanesc inmatriculat in alt stat membru ue sandro sandro Sunt rezident in Germania, iar ieri am inmatriculat autoturismul personal aici pentru ca am depasit perioada de sedere de 185 de zile. La serviciul de ... (vezi toată discuția)