avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radierea unei masini din Romania, inmatriculata in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radierea unei masini din Romania, inmatriculata in strainatate

fiti amabil daca ma puteti ajuta cu niste informatii,miam inscris masina in strainatate si rebuie sa o radiez in romania,de ce acte am vevoie?o poate radia alta persoana in locul meu?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Paul G , utilizator 12:47, 17 Februarie 2018
Procedura de radiere se efectueaza numai simultan cu inmatricularea temporara pentru export.
Se excepteaza cazurile in care vehiculul este deja exportat si se prezint dovada exportului sau a unei inmatriculari in strainatate.
Pentru radiere sunt necesare
- Cerere
- Cartea de identitate a vehiculului, daca este mentionata in certificatul de inmatriculare
- Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare
- Daca vehiculul este deja exportat, se solicita un document care atesta exportul vehiculului (document vamal romanesc de export, document strain vamal de import, - document de inmatriculare in strainatate sau alte inscrisuri oficiale straine din care rezulta exportul ori inmatricularea in strainatate). Se poate da curs radierii si fara cartea de identitate a vehiculului, certificatul de inmatriculare si placi, daca se face dovada ca acestea au fost retinute de autoritatile straine
- Trei exemplare completate ale certificatului de radiere
- Documentul de identitate al solicitantului (original si copie)
- Certificatul de inmatriculare
- Placile cu numere de inmatriculare
In cazul in care detinatorul, nu se poate prezenta la ghiseu, acesta poate fi reprezentat de catre o alta persoana, pe baza unei procuri notariale speciale.
Buna ziua,

As dori sa stiu ce acte sunt necesare radierii in Romania a unui autovehicul inmatriculat in Romania, dar care va fi predat la casare in strainatate (Franta). Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatricularea in spania a unei masini aduse din germania 2adi 2adi nu prieten vrea sa cumpere o masina din romania ,masina este adusa din germania are numere valabile inca 2 saptamini,vrea sa o inmatriculeze in spania.cam ce ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa iau masina legal in gemania ? marian_ro marian_ro Am cumparat o masina de la un dealer de masini rulate din Bucuresti acum cateva luni, am contract de V/C, toate actele masinii, dar nu am fost pe la RAR si ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism andrutza111 andrutza111 buna ziua.sunt proprietarul unui autoturism inmatriculat in spania,este platit integral si cu toate taxele la zi si as vrea sa stiu daca il pot radia din ... (vezi toată discuția)