avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere autoturism

buna ziua.sunt proprietarul unui autoturism inmatriculat in spania,este platit integral si cu toate taxele la zi si as vrea sa stiu daca il pot radia din romania pentru o eventuala inmatriculare.nu stiu daca se poate face cu o imputernicire catre o persoana care se afla acolo sau ai nostri au baza de date comuna cu cei din spania si o pot face fara probleme de aici.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:50, 6 Decembrie 2011
Se poate face radierea in tara cu procura speciala pe care ar fi bine sa o faceti la ambasada sau la consulat, ca sa nu mai fie nevoie de traducerea si legalizarea ei aici.
Nu stiu sa se poata face radierea din strainatate, nu prea cred.

Actele pe care mai trebuie sa le trimiteti sunt:
• Copie dupa cartea dvs. de identitate;
• Certificatul de înmatriculare;
• Plăcuţele cu numărul de înmatriculare;
• Cartea de identitate a vehiculului în original şi copie;
• Documentul de înmatriculare în străinătate sau alte înscrisuri oficiale străine din care rezultă înmatricularea în străinătate;
• Certificat de radiere – 3 exemplare.

Se poate da curs radierii şi fără Cartea de Identitate a vehiculului, certificatul de înmatriculare şi plăci dacă se face dovada că acestea au fost reţinute de autorităţile străine la înmatriculare.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Ares-3, moderator
In conditiile mentionate,radierea poate sa o efectueze numai autoritatea care a inmatriculat autoturismul,respectiv cele spaniole
@ynocentta

V-as ruga sa argumentati raspunsul - nu de alta, dar daca aveti dreptate mai invatam cate ceva.

Radierea din cate stiu o poate face doar proprietarul, insa poate dvs. stiti ceva mai mult si asta nu poate fi decat de folos pentru utilizatorii forumului.
Autovehiculele care nu au mai fost inmatriculate si se afla la prima inmatriculare in Romania trebuie sa respecte RNTR-7, si anume reglementarile privind conditiile tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca autovehiculele rutiere in vederea omologarii si admiterii in circulatie pe drumurile publice, inclusiv conditiile tehnice privind emisiile poluante prevazute de directiva 70/220 CEE modificata de directiva 98/69 CE si directiva 88/77 CEE modificata de directiva 1999/96 CE linia A (EURO 3), aplicabile in prezent.
Daca proprietarul nu prezinta in Romania dovada ca autoturismul in Spania,unde a fost inmatriculat autovehiculul detine aceasta dovada,atunci autoritatile nationale nu vor dispune radierea respectiv inmatricularea acestuia
Am inteles eu gresit - ca proprietarul e in Spania si vrea sa radieze autoturismul din baza de date a Romaniei fara sa vina in tara. Nu stiu de unde, dar asa am inteles :rolleyes:


@andrutzzza111
In principiu ar trebui sa fie procedura ''in oglinda'', adica actele care sunt necesare la noi sa fie necesare si la ei.
Nu vad de ce nu ati putea imputernici pe cineva sa faca pentru dvs. radierea - daca tot aveti o persoana pe care o puteti ruga sa faca pentru dvs. aceasta, o puteti ruga si sa se intereseze inainte la autoritatile spaniole care sunt actele necesare si daca admit imputernicirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei masini din romania, inmatriculata in strainatate mihai8888 mihai8888 fiti amabil daca ma puteti ajuta cu niste informatii,miam inscris masina in strainatate si rebuie sa o radiez in romania,de ce acte am vevoie?o poate radia ... (vezi toată discuția)
Inregistrare temporara la fisc a unui autoturism adus din germania dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie ce acte imi sunt necesare inregistrarii temporare, la fisc, a unui autoturism adus din Germania. Cei de la fisc imi ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez ca sa inmatriculez masina fara sa platesc taxa de poluare? glo glo am o masina inmatriculata in uniunea europeana. am achizitionat-o si asi vrea sa o inmatriculez fara a achita taxa de poluare. Cum trebuie sa procedez? pot ... (vezi toată discuția)