Mai jos gasiti lista completa cu documentele necesare inmatricularii in Romania a unui autovehicul de provenienta straina, care a mai fost inmatriculat in alt stat:
- cererea solicitantului inmatricularii;
- fisa de inmatriculare a vehiculului, completata cu datele proprietarului si avand viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale;
- cartea de identitate a vehiculului, in original si copie;
- documentul care atesta dreptul de proprietate al solicitantului asupra autovehiculului, in original si in copie;
- actul de identitate al solicitantului, in original si copie;
- dovada efectuarii inspectiei tehnice periodice, in termenul de valabilitate a acesteia;
- copia documentului de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de circulatie, in termenul de valabilitate a acesteia;
- dovada platii taxei de inmatriculare, stabilita potrivit legii;
- decizia emisa de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, privind stabilirea timbrului de mediu si dovada platii acestuia, in original si copie;
- dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare;
- certificatul de autenticitate al vehiculului;
- procura speciala, dupa caz;
- documentele de inmatriculare eliberate de autoritatile straine, in original, precum si placutele cu numarul de inmatriculare.
In cazul in care autovehiculul a fost radiat din tara de provenienta si transportat pana in Romania pe platforma, in locul placutelor cu numarul de inmatriculare, trebuie prezentat documentul de transport (CMR).
In cazul in care exista un intermediar roman intre vanzatorul din tara de provenienta si solicitantul inmatricularii din Romania, acesta va depune la Serviciul Inmatriculari un certificat de atestare fiscala din emis de autoritatile publice locale.
In cazul absentei documentelor de inmatriculare din tara de provenienta, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor va inmatricula autovehiculul in cauza numai dupa obtinerea confirmarii de la acest stat a faptului ca solicitantul este indreptatit sa reinmatriculeze vehiculul in Romania. Pana la clarificarea situatiei, solicitantului i se pot atribui succesiv mai multe autorizatii de circulatie provizorii.
In cazul in care solicitantul inmatricularii este persoana juridica, acesta trebuie sa depuna la Serviciul Inmatriculari actele care sa ateste dobandirea personalitatii juridice, denumirea, sediul si reprezentantul legal, in copie.
Documentele originale solicitate se restituie pe loc, dupa confruntarea copiilor cu acestea. Cartea de identitate a vehiculului se restituie odata cu predarea certificatului de inmatriculare a vehiculului si a placutelor cu numarul de inmatriculare.
sursa-
[ link extern ]