multumesc frumos
intimplator o ruda foarte apropiata este psiholog, chiar cu specializarea in psihologia copilului si am discutat mult inainte de a lua aceasta hotarire
multumesc inca odata si pt raspuns si pt urari
mai am o mica intrebare: conform cu og41/2003 am inteles ca este un motiv faptul ca eu port un nume si copilul altul. acum intrebarea mea este: cui trebuie sa ma adresez pentru acesat schimbare? autoritatea tutelara sau tribunal?
:offtopic:
aveti dreptate cu aceste afirmatii. am incercat sa-l conving sa-mi dea acordul si m-a refuzat pe motiv : "nu vreau eu, d-aia!" (raspuns de om matur, cu copil). Am incercat sa discut, poate am putea ajunge la o intelegere, daca ar manifesta interes fata de copil as fi prima care m-as bucura sa-i poarte numele, dar in aceste conditii prefer sa rup orice legatura, pt ca sincer nu cred ca este benefica pentru copilul meu.
imi cer scuze pentru limbaj in avans, daca lezeaza pe cineva, dar interesul lui este cam la fel de mare ca si cind as fi apelat la o banca de sperma pt o inseminare artificiala.
multumesc frumos pentru raspuns
avand in vedere ca am incercat toate caile posibile sa existe o comunicare intre acel "tata" (daca asa se poate numi) si copil, consider ca nu mai merita sa investesc timp in ceva irealizabil. daca ma va judeca copilul meu mai tirziu pentru ceea ce am facut, este decizia lui si nu i-o voi putea schimba
dar pina va ajunge la virsta la care sa ma poata judeca, el este responsabilitatea mea, si voi face toate demersurile care eu le consider in favoarea lui, nu le voi face pentru a-mi continua discutiile cu fostul sot.
ma gindesc ca o varianta trebuie sa existe, indiferent ce implica asta
nu pot sa cred ca legea romana este atit de prost conceputa incit sa oblige un copil sa poarte numele unui om pe care nici macar nu-l cunoaste
din cite am citit am vazut ca exista o varianta daca ai acordul lui, dar fara acord nu am gasit procedura
in ultima instanta cred ca pot face presiuni si tot voi obtine acordul. Atit de tare sunt dezgustata de toata atitudinea lui fata de copil incit nu merita sa fie numit tata si cu atit mai mult sa-i poarte numele cind el se plinge ca-mi da 6 mil pensie alimentara si a venit cu adeverinta de venit falsa la tribunal.
Buna ziua,
am divortat recent de sot si am revenit la numele de familie purtat anterior - a fost dorinta ambelor parti.
am un copil minor (6 luni), care in acest moment poarta numele de familie al sotului. Sotul nu mafinesta nici un interes fata de copil, nu a venit la nasterea lui (noi eram despartiti), in cele 6 luni a venit sa-l vada de 4 sau 5 ori, si atunci manifesta mai mult interes fata de caine, deci fata de propriul copil. El acum vine in speranta ca poate totusi ne vom impaca, desi din punctul meu de vedere nu mai exista nicio sansa.
In consecinta probabil ca in cel mai scurt timp, relatiile se vor rupe definitiv, asa ca as dori daca se poate sa schimb numele de familie al copilului, ca sa nu fiu nevoia sa-i dau explicatia ca pe tatal lui nu-l intereseaza de el.
exista vre-o modalitate legala in care pot face acest lucru?