Buna seara,
Am un proces civil intentat de un chirias pe motiv ca el doreste rezilierea contractului de inchiriere inainte de termen si ca eu, proprietarul, nu sunt de acord cu acest lucru. Eu am fost tot timpul de acord insa am cerut sa ma notifice in scris in conditiile legii. Chiriasul nu m-a notificat insa m-a dat in judecata pe motiv de "Reziliere contract". Intre timp, chiriasul a predat apartamentul la momentul cand trebuia sa plateasca urmatoarea chirie plus utilitatile (pe care nu le-a mai platit). Predarea s-a facut cu proces verbal de predare primire a tuturor bunurilor din apartament si o conventie de incetare a contractului de inchiriere, ambele semnate de chirias si proprietar. In conventie s-a mentionat ca "partile declara ca nu au nici o pretentie trecuta, prezenta sau viitoare cu privire la derularea prezentului contract sau/si a imobilului inchiriat". In ziua predarii si dupa semnarea documentelor mentionate mai sus, chiriasul si-a luat angajamentul ca va depune conventia de incetare la tribunal pentru oprirea procesului. La termenul stabilit de lege pentru infatisare tipul solutiei afisate online la judacatorie este " Amână cauza" si s-a dat un alt termen. Cum trebuie sa actionez in aceasta situatie? Trebuie sa fac eu ceva?
Multumesc anticipat.
Copilul meu minor sub 14 ani a fost amenintat in nenumarate randuri de o colega de clasa cu moartea pentru ca e mai bun decat ea. Sambata si-a pus planul in aplicare la ziua unei colege lovindu-mi copilul cu o arma lasermax metalica. A fost un moment socant copilul meu plin de sange, ceilalti copii plangeau si fata care l-a lovit a fugit pur si simplu de la fata locului impreuna cu mama ei fara sa spuna in cuvant. In urma loviturii copilul meu a suferit o interventie chirurgicala, a fost cusut si spitalul a anuntat politia si s-a facut proces verbal.
La scoala s-a musamalizat totul spunandu-mi-se ca nu s-a intamplat pe tertitoriul scolii si ca fata are probleme psihice si ca merge la terapie (asta nu se stia pana acum ea pledand ca fiind un copil normal cu toate ca toti banuiam ca are probleme deoarece se arunca pe jos, plagea , se dezbraca, lovea invatatarea cu picoarele, etc). Totusi totul a fost musamalizat ba chiar se incerca sa se creeze imaginea unui copil normal si destept. Alti parinti m-au sunat sa imi spuna ca fata cu probleme psihice ar fi povestit intr-o dimineata unor fete, chiar in saptamana dinanintea atacului, ca e cea mai frumoasa zi a ei pentru ca a visat ca imi omoara copilul si ca e foarte fericita. De asemenea, in saptamana de dinainte de incident, l-a amenintat de mai multe ori pe copilul meu, spunandu-i ca il uraste si ca vrea sa dispara. Directiunea scolii nu ia masuri spunanda ca acesti copii trebuie integrati. Ceilalti parinti si copii sunt speriati si copii au incercat sa vorbeasca cu invatatoarea sa ceara mutarea ei insa invatatoarea nu i-a ascultat spunandu-le ca "nu discutam decat ce se intampla pe teritoriul scolii". Va rog sa ma sfatuiti ce pot face. Sunt disperata . Ma tem pentru viata copilului meu. Aceasta fata a atacat si alti copii insa invatatoarea musamalizeata totul. Copilul plange si nu ar vrea sa se desparta de ceilalti colegi cu care se intelege bine. Cum se poate ca acesti copii cu probleme sa fie integrati printre ceilalti copii normali si sa ii betegeasca? Nu e normal. Ar trebui sa fie in scoli speciale pentru copii cu probleme. Sunt un parinte disperat si nu stiu ce sa fac, nu stiu incotro sa ma indrept. Eram sigura ca fata cu probleme va fi mutata, la fel au crezut si ceilalti parinti. Am aflat ca nu exista aceasta varianta. Va rog ajutati-ma cu un sfat ce pot face (in cateva zile obtin documentele de la spital, de la Mina Minovici, de la politie). Ce pot sa fac? Ma tem pentru viata copilului meu amenintat de un copil cu probleme psihice integrat in societatea noastra defecta.
Va multumesc.